Кіноа - купити Насіння у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Кіноа у Харкові


Нещодавно в магазинах України з'явилася нова крупа - киноа (quinoa). Зовні насіння кіноа нагадуює дрібне пшоно. І якщо українці тільки знайомляться з продуктом, мільйони мешканців інших країн високо цінують киноа за корисні властивості і унікальний смак

Кіноа - що це

Всупереч поширеній думці, кіноа - не зернова, а псевдозернова культура. Це однорічна рослина родом з Південної Америки. Зростає киноа високо в горах, в екологічно чистому регіоні. Маючи високу поживну цінність, унікальний склад і приємний смак, крупа кіноа завоювала серця гурманів в усьому світі. Сьогодні киноа - незамінний продукт харчування людей, які стежать за своїм здоров'ям.

Склад киноа

На відміну від пшениці або рису, киноа містить легкозасвоювані білки, за складом максимально наближені до білка молока. Але оскільки цей білок рослинний, вживання киноа показано навіть людям з непереносимістю тваринного протеїну. Ще одна особливість крупи - наявність у складі більше 20 типів амінокислот, що є унікальною властивістю для рослинного продукту. Кіноа недарма відносять до категорії Суперфуд, оскільки ця крупа - джерело корисних речовин. Кіноа не містить глютен, тому підходить для харчування людей з целіакію. Крім легкозасвоюваного білка і амінокислот в киноа є:

  • Триптофан, що сприяє виробленню гормонів щастя.
  • Лізин, який прискорює регенерацію тканин.
  • Клітковина. Сприяє схудненню шляхом виведення з організму шкідливих речовин.
  • Вітаміни групи В, С і А.
  • Фосфор.
  • Залізо. Його вміст у киноа вдвічі вище, ніж у пшениці.

Саме тому купити киноа може кожен. Цей поживний продукт корисний дітям, спортсменам, людям, які дотримуються принципів здорового харчування. А доступна ціна киноа в нашому магазині зробить покупку максимально приємною і вигідною.

Як використовувати крупу киноа в кулінарії

Величезна популярність киноа перетворила крупу в фаворита серед інших Суперфудів. Для приготування кіноа потрібно ретельно промити, замочити на кілька хвилин у чистій воді, після чого відварити до готовності. Каша киноа - продукт універсальний, тому з ним можна проявляти фантазію. З кінвоа готують гарніри, перші і другі страви. Деякі кулінари додають киноа навіть в десерти. Подрібнивши киноа насіння в блендері, ви приготуєте борошно або корисну паніровку. Корисні поради фахівців, як готувати кіноа:

  • Варіть кашу рівно стільки хвилин, скільки вказано на упаковці. В іншому випадку киноа розкисне.
  • Промивати зерна перед готуванням обов'язково, інакше каша киноа буде гірчити.
  • Готову крупу киноа ретельно перемішайте, щоб насіння не злиплися.

Крупа киноа гармонійно поєднується з грибами, морквою, журавлиною, зеленню, сухофруктами. Продукт можна купувати для заміни рису в приготуванні традиційної плову. Незвичайний рецепт для крупи киноа - пророщування. Так в продукті активізуються ензими і підвищиться вміст вітамінів. Пророщену киноа додавайте в салати або закуски.


Корисні властивості киноа

Каша quīnoa - відмінний спосіб підкріпитися без шкоди для фігури. Продукт з низьким глікемічним індексом корисний на дієтичному столі. Кіноа показана для раціону діабетиків, людей, які страждають зайвою вагою або індивідуальною непереносимістю тваринного білка, глютену. Кіноа заспокоює нервову систему, допомагає боротися з безсонням, стресом і перенапруженням. Вона усуває головний біль і мігрені. Кіноа корисна для кожного. Крупа перешкоджає розвитку пухлин, знижує рівень поганого холестерину в крові, виводить шлаки і токсини.

Кіноа присутня на столі веганів і вегетаріанців. Завдяки високому вмісту легкозасвоюваного білка крупа замінює м'ясо, а в організм надходять корисні і життєво необхідні вітаміни. Крупу корисно вживати в їжу людям із захворюваннями серцево-судинної системи. Також киноа:

  • Нормалізує травлення і покращує перистальтику кишечника.
  • Швидко відновлює сили, дає енергію, підвищує продуктивність.
  • Зміцнює кісткові тканини.
  • Має потужну антиоксидантну дію. Може використовуватися в складі програми детоксикації організму.

Чи є у киноа протипоказання

Крупа кінва справді унікальна, оскільки у неї немає протипоказань. Вона не завдає шкоди організму, тому киноа можна вживати вагітним, людям з харчовими алергіями і непереносимістю тваринного білка. Єдина рекомендація експертів - не вживати в їжу оболонку киноа, тому перед варінням зерна слід промити протягом 2-3 хвилин.

Де купити киноа в Києві

Для багатьох ціна киноа стає відштовхуючим чинником при виборі крупи. Дійсно, ціна крупи киноа в Україні вище вартості гречки, рису або булгура. Але вартість компенсується користю, яку має цей унікальний продукт. Наш інтернет-магазин допоможе купити киноа в Києві без шкоди для бюджету. В каталозі запропоновані крупи киноа від провідних виробників: Сто пудів, Жменька, Andes Alimentos & Bebidas, Clearspring. Ви можете замовити киноа в м'якому паку 100 грам або купити велику упаковку 500 грам. Продаж киноа оптом і в роздріб, доступні ціни, спеціальний прайс для оптових покупців. Якщо ви живете не в Києві, замовте киноа з доставкою до Харкова, Львова, Запоріжжя. Відправляємо товар по Україні будь-якою транспортною компанією на вибір клієнта.