Опеньки - купити Гриби у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Опеньки у Харкові


Опеньки - це гриби, які зараз можна зустріти в багатьох країнах північної півкулі. Вони смачні, поживні і неймовірно корисні. Цінують гриби через високий вміст протеїну, при цьому калорійність опеньків становить всього 22 кКал на 100 грам. Цей продукт рекомендований для дієтичного харчування, він має широку гастрономічну сполучуваність з різноманітними інгредієнтами. З опеньків готувати можна що завгодно, починаючи від закусок і закінчуючи першими стравами.

Залежно від часу дозрівання є такі види опеньків: осінній, зимовий, луговий і літній. Гурмани вважають, що найсмачнішими вважаються опеньки осінні, хоча і інші види грибів не менше затребувані. Наприклад, опеньок тополиний привертає насиченим запахом з винними нотами. У нього м'ясиста м'якоть, а страви з нього виходять вишукані і ароматні. А ось зимові опеньки славляться своїми протизапальними властивостями. Тому поряд з відмінним смаком можна отримати порцію корисного впливу на організм.

Вельми незвично, як ростуть опеньки. На відміну від інших грибів, вони живуть цілими групами, оперізуючи стовбури дерев і пні. Однак при зборі варто бути максимально уважними, оскільки за звичайні гриби можна прийняти опеньки несправжні. Це різновид отруйних грибів, непридатних до вживання в їжу.

Корисні властивості

Опеньок - гриб з багатим хімічним складом. Він містить клітковину, цінні амінокислоти, вітаміни групи А, В, Е, рибофлавін. Також в грибах є природні моно- і дисахариди, широкий спектр мікро- і макроелементів, аскорбінова кислота. Опеньок може стати гідною заміною таким білковим продуктам, як м'ясо та риба. У грибів є маса корисних властивостей, серед яких можна відзначити:

  • Омолоджуюча дія на шкіру, нігті і волосся.
  • Зміцнення зору.
  • Очищення організму від шлаків і інших шкідливих речовин.
  • Покращення синтезу гормонів і прискорення метаболічних процесів.
  • Зміцнення м'язової системи.
  • Стабілізація роботи нервової системи.
  • Антиоксидантна дія.
  • Зміцнення імунітету.
  • Нормалізація роботи серцево-судинної системи.
  • Легкий проносний ефект, корисний при проблемах роботи кишечника.

Опеньки - це гриби, що володіють загальнозміцнюючою дією. Вживайте їх в їжу регулярно, щоб Ваш організм отримав ще більше вітамінів, енергії та інших корисних речовин.

Що приготувати з опеньків

Перед тим, як готувати опеньки, потрібно виконати кілька простих, але обов'язкових маніпуляцій. Для початку гриби потрібно ретельно почистити і промити. Піщинки і дрібне сміття, що застрягло в основі ніжки або порах капелюшка, здатне зіпсувати смак навіть самого вишуканого блюда з опеньками. Перед запіканням або обсмажуванням рекомендуємо трохи відварити гриби або хоча б бланшувати їх окропом, додавши в нього невелику кількість солі. А ось кілька ідей, що приготувати з опеньків:

  • Простий грибний суп. Зваріть насичений бульйон, в який у міру приготування поступально додавайте очищену картоплю і дрібно нарізану моркву. Не забудьте зробити зажарку з цибулі. Для більш глибокого смаку за 3 хвилини до готовності додайте в суп пару ложок сметани і щедру дрібку дрібно нарізаної зелені.
  • Опеньки в сметані. Простий, але неймовірно смачний рецепт. Обсмажте гриби на вершковому маслі, потім додайте в сковороду нарізану півкільцями цибулю і трохи часнику. В окремій ємності сметану трохи розбавте водою, а потім влийте соус в сковороду і тушкуйте гриби під кришкою на маленькому вогні до повної готовності.
  • Опеньки з картоплею. Цей варіант рецепта можна реалізувати двома способами. Перший - відварити молоду картоплю, а гриби посмажити окремо. Потім викласти на тарілку картоплю, розрізавши її на часточки, і присипати зверху смаженими грибами. Другий варіант - обсмажити картоплю на сковороді протягом 15 хвилин, потім засипати туди нарізані гриби і цибулю. Продовжувати обсмажувати до повної готовності. В кінці додайте в сковороду дрібно нарізаний часник, посипте картоплю з опеньками чорним меленим перцем і подрібненою зеленню.

Де купити опеньки консервовані в Києві

Якщо Ви не хочете готувати гриби самостійно, то пропонуємо купити консервовані гриби від провідних виробників. Баночки з апетитними опеньками в пікантному маринаді - краще доповнення до будь-якої страви. Продукт вже готовий до вживання і його не потрібно піддавати термічній обробці. Досить відкрити кришку і висипати гриби в піалу. В наявності опеньки мариновані Долина бажань, RIO та інших відомих виробників, і Ви можете купити їх онлайн з доставкою по Києву та Україні. Представникам сегмента HoReCa АкваМаркет надає знижки при замовленні продуктів оптом.