Нут - купити Крупи у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Нут у Харкові


Нут - смачна бобова культура родом зі Сходу. Поряд з сочевицею турецький горох входить до складу дієтичного, вегетаріанського раціону. Смак у бобів злегка горіховий, насичений, маслянистий. За кольором бобові різноманітні, починаючи від бежевого і закінчуючи темно-зеленим або коричневим. Оскільки рослинна дієта набуває все більшої популярності, купити нут сьогодні прагне все більше людей. Як варити бобові, що з них готувати і які корисні властивості є у турецького гороху? На всі ці питання відповість АкваМаркет.

Органічний нут. Склад і користь

Нут це джерело рослинного білка, який легко засвоюється організмом. За хімічним складом цей білок здатний стати альтернативою протеїну, отриманому з деяких м'ясних продуктів або птиці. Отже, нут баранячий - незамінний продукт в раціоні вегетаріанців, сироїдів і інших людей, які в силу певних причин не вживають продукти тваринного походження.

Також в складі турецького гороху присутня клітковина, яка забезпечує делікатне і м'яке очищення кишечника від токсинів, шлаків і інших шкідливих речовин. Регулярно вживаючи нут, можна не боятися запорів або збоїв в роботі травної системи. Також мінеральні компоненти і вітаміни, що входять до складу бобової культури, роблять благотворний вплив на роботу серцевого м'яза. Чим ще корисний горох нут:

  • Регулює рівень холестерину. За змістом метіоніну нут - рекордсмен серед інших продуктів. Тому він швидко і ефективно розщеплює поганий холестерин, що позитивно позначається на роботі печінки.
  • Покращує мозкову активність. У складі нуту присутній селен, який стимулює роботу головного мозку, покращує пам'ять і концентрацію уваги.
  • Зміцнює імунітет і нервову систему, оскільки містить вітаміни групи В.
  • Покращує хімічний склад крові, так як в складі нуту багато заліза.

Турецький горох - цінне джерело білка для тих, хто відмовився від м'яса. А оскільки бобова культура не накопичує токсини і нітрати, вона є абсолютно екологічним продуктом харчування. Калорійність нуту 164 кКал на 100 грам продукту.

Як варити нут

Час, скільки варити нут, залежить від способу приготування. В ідеалі, бобові попередньо замочують у чистій воді на 12-14 годин. Потім воду обов'язково потрібно злити, а горох залити свіжою холодною водою. Доведіть горох до кипіння і тримайте на середньому вогні, періодично знімаючи піну. Як зрозуміти, що нут готовий? Спробуйте його на смак. Бобові будуть м'які, пружні і маслянисті. Якщо Ви плануєте готувати пасту, паштет або хумус, горох можна трохи переварити. Тоді його легше перебити блендером до однорідної консистенції без крупинок.

З чим їдять нут

Бобова культура набула широкого застосування в кулінарії. Примітно, що турецький горох вживають в їжу не тільки в готовому, а й в сирому вигляді. Бобові попередньо замочують у чистій воді на 8-12 годин, після чого промивають і їдять. На думку фахівців, такий спосіб «ледачого приготування» дозволяє зберегти в продукті максимум користі. Але якщо у Вас є проблеми з шлунково-кишковим трактом, краще розібратися, як приготувати нут, і вживати готові страви.

Нут баранячий є основним інгредієнтом багатьох східних страв. Це хумус, пікантний гарнір зі спеціями і інші незвичайні страви з нуту. Щоб підібрати цікавий варіант використання бобових досить вивчити рецепти з нуту, які у величезній кількості опубліковані в Мережі. Це можуть бути не тільки дієтичні або низькокалорійні закуски, а й поживні, основні страви з додаванням м'яса або птиці. Однак все-таки нут частіше використовується в дієтичному, вегетаріанському, веганському раціоні. Ми відібрали найкращі рецепти, нут в яких виступає головною зіркою страви:

  • Нохат Шурак. Святкове узбецьке блюдо, яке представляє собою пряний відварений нут з цибулею і шматочками баранини.
  • Запечена горох нут. Прекрасний вибір для тих, хто любить снеки. Оскільки бобові можна панірувати в різних сумішах, соусах, топінгах, варіативність цієї закуски істотно розширюється. Горох роблять пряним, солоним, карамельним, шоколадним в залежності від особистих смаків і уподобань.
  • Хумус. Це, напевно, найбільш популярний варіант приготування турецького гороху. Хумус являє собою нутове пюре з додаванням кунжутної пасти, лимонного соку, паприки. Урізноманітнити класичний рецепт хумуса досить просто. Досить знати, чим приправити нут. Сміливо використовуйте інші інгредієнти: печений перець, буряк, шпинат, гострий чилі. Їдять хумус як закуску і як добавку до основних страв.
  • Курка по-мароканськи. Ситна осінньо-зимова страва, яка ефектно прикрасить навіть святковий стіл.
  • Салат з нутом. А ось варіативність подібних рецептів обмежується тільки фантазією виконавця. Щоб швидко приготувати салат можна використовувати нут консервований, який продається в банках.

Насправді варіантів приготування і використання турецького гороху неймовірно багато. Нут йде до складу різноманітних страв - супів, рагу, запіканок і навіть десертів. На сайті АкваМаркет Ви можете купити нут недорого, щоб приготувати улюблені страви або вивчити нові рецепти. В наявності не тільки консервований, але і сирий нут Сто пудів, Екород, Verival, Principato di Lucedio. Ми цілодобово продаємо натуральні продукти харчування дешевше, ніж в магазинах. Ми надаємо можливість купити з доставкою нут та інші крупи. Будь-які різновиди турецького горіха продаються без додаткової націнки завдяки прямим поставкам товарів до Києва безпосередньо від виробника. Також АкваМаркет пропонує вигідні умови співпраці з постачальниками, оптовими покупцями та представниками сфери HoReCa.