Манка - купити Крупи у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Манка у Харкові


Всього кілька років тому молоді батьки не замислювалися про те, з якого віку можна давати манку дитині. Крупа манна вважалася найкориснішим продуктом для дітей. І навіть сьогодні, коли з'явилася величезна кількість варіантів першого прикорму, манка залишається найбільш затребуваним продуктом для дитячого харчування. Манну кашу люблять не тільки діти, а й дорослі. Її ніжний смак знаком нам з раннього віку. Чи володіє продукт корисними властивостями, з чого манна крупа складається і як зварити кашу без грудочок - розбираємося по порядку.

Манка. Хімічний склад і калорійність

За вмістом кальцію манна крупа належить до продуктів-рекордсменів. Цей елемент тут в надлишку, тому кашу манну дають дітям, так як вона сприяє нормальному розвитку опорно-рухової системи. Також в крупі присутній калій, залізо, вітаміни групи В. Клітковини в манній крупі мало, зате в надлишку крохмалю і рослинного протеїну. Калорійність манки 360 кКал на 100 грам продукту.

Корисні властивості манної крупи

Продукт володіє цілим спектром корисних якостей, головна з яких полягає в позитивній дії на шлунково-кишковоий тракт. Манка має здатність всмоктуватися в нижніх відділах кишечника, а також містить багато рослинного білка. Каша манна дозволяє швидко і повноцінно нагодувати людину без значного навантаження на організм. Це особливо важливо для людей похилого віку та хворих в післяопераційний період. Користь манки полягає в зміцненні кісткових тканин, поліпшенні кровообігу, підтримці нормального функціонування нервової системи. Також крупа запобігає метеоризму, лікує діарею, очищає кишечник від жиру і слизу.

Види манної крупи

У продажу є декілька різновидів продукту, що відрізняються один від одного по концентрації клейковини і крохмалю. На АкваМаркет можна купити з доставкою в Києві такі сорти манки:

  • Тверда (Т). До складу манки входить пшениця твердих сортів, тому така крупа найпоживніша. Вона підійде для дорослих і для дітей, тому що має ряд корисних властивостей. Ідеально підходить для приготування перших і других страв, запіканок, пирогів.
  • М'яка (М). Тут в складі використана пшениця м'яких сортів, особливість якої полягає у високому вмісті клейковини. З такою крупи вийде ідеальна каша манна: в'язка, однорідна, смачна.
  • Комбінована (МТ). Поєднує в собі органолептичні властивості обох сортів крупи. Універсально підходить для будь-яких рецептів.

Як варити манку правильно

Щоб манна крупа зберегла корисні властивості та повний склад вітамінів, потрібно знати, як її правильно готувати. Перший етап приготування каші - промивка крупи. Манку ретельно промивають під проточною водою, позбавляючи зернятка від сміття і зайвої пилу. Якщо Вам цікаво, як зварити манну кашу без грудочок, то цей етап пропускати категорично не можна.

Далі приступаємо безпосередньо до варіння. Щоб вийшла ідеальна манка пропорції води і крупи становлять 1:10. Тобто, на одну частину сухого продукту потрібно взяти десять частин води. Доведіть воду до кипіння, додайте в неї дрібку солі, засипте крупу. Скільки варити манку залежить від температури. В середньому, варять кашу 3-5 хвилин, інтенсивно помішуючи. В середині приготування можна додати в кашу цукор, корицю або інші спеції.

Переварювати манку не рекомендується. В такому випадку в ній зруйнуються всі мінеральні і вітамінні сполуки, а продукт повністю втратить корисні властивості.

Манка в кулінарії

Всупереч поширеній думці, манна крупа є основою не тільки класичної каші на молоці або воді. З крупи готують різноманітні страви, в тому числі вишукані десерти і оригінальні закуски. Найпопулярніші рецепти з манної крупи:

  • Крем для торта. Ніжний вершковий крем відмінно підійде для просочення будь-яких коржів. А додавши до його складу шоколад, банани, апельсини або лимон можна надати крему особливу пікантну ноту.
  • Сирники з манкою. Для сирників манка це корисний інгредієнт, який абсорбує зайву рідину з сиру. В результаті сирники зберігають форму і не розвалюються при смаженні.
  • Сирна запіканка з манкою. Поживна, ситна запіканка з манною крупою, щедро присмачена ягодами або варенням, прикрасить навіть святковий стіл. Крім того, сирна запіканка з манкою - низькокалорійний десерт, який можна їсти людям, які дотримуються суворої дієти.
  • Маннік. Легендарний пиріг, який готували ще наші бабусі. Пухке тісто з апетитною золотистою скоринкою. Примітно, що зараз готують пиріг не тільки в духовці. Сучасні девайси дозволяють спекти маннік в мікрохвильовці або мультиварці.

Це далеко не все, що готують з манки. Биточки з капустою, биточки класичні, різноманітні запіканки, соуси, оладки і навіть чізкейк. Рецепти з манки різноманітні, тому Ви зможете реалізувати навіть найсміливіші кулінарні фантазії. А компанія АкваМаркет цілодобово на варті Ваших потреб. У нашому каталозі можна недорого купити онлайн манку від провідних торгових марок. Доставка в Київ та по Україні, гарантована якість і найкращі ціни навіть при замовленні в роздріб. Приготована на нашій крупі манна каша ніколи не візьметься грудочками!