Ризото - купити Крупи у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Ризото у Харкові


Різотто - це легендарна класика, яка поряд з пастою та піцою вважається наріжним каменем італійської кухні. Комусь може здатися, що це простий рис з овочами або морепродуктами. Але це не зовсім так. Справжнє італійське різотто приготувати не так просто. Слід розібратися в тонкощах процесу, знайти хороший перевірений рецепт, а також правильно підібрати інгредієнти. Не зайвим буде розібратися в тому, як подавати різотто. Тільки в разі комплексного підходу кулінарний експеримент увінчається успіхом.

Що таке різотто

Зовні блюдо нагадує щось середнє між рідкою кашею і густим супом. В основі класичного рецепту лежить рис, бульйон, сир, спеції і овочі. Однак зараз з'явилася маса різновидів та рецептур різотто, включаючи варіанти з ягодами і солодкими сирами.

Всупереч поширеній думці, різотто це не каша і не італійський плов. Якщо уважно розібратися, то це навіть не страва, а спосіб приготування рису - тушкування з постійним додаванням невеликих порцій бульйону. В результаті виходить ні з чим незрівнянна текстура крупи, в яку додають різні інгредієнти. Різотто готують на рибному, овочевому, м'ясному бульйоні, додаючи вершки і кокосове молоко. Також в числі компонентів присутні овочі, гриби, морепродукти, сухофрукти. Особливою популярністю в ресторанах користуються сезонні варіації різотто - з гарбузом, лисичками, полуницею, горошком або білими грибами. Класична добавка - шафран, який надає страві пікантний аромат і апетитний сонячний відтінок. Подають різотто відразу після приготування. В іншому випадку рис злипнется і перетвориться в кашу. Тому таке блюдо вважається вишуканим, його не готують про запас і не розігрівають повторно.

Калорійність різотто варіюється і залежить від продуктів, які входять в рецепт. В середньому енергетична цінність страви становить 110-145 ккал. Зменшити або збільшити калорійність різотто можна шляхом додавання тих чи інших компонентів (більш жирного або, навпаки, менш жирного сиру, вершків, морепродуктів, м'яса).

Навчитися готувати різотто можна. Рецептур існує безліч. Деякі з них прості, а деякі - неймовірно складні. Починайте з простого і поступово просувайтеся до більш просунутих варіантів.

Який рис підходить для різотто

Це ключове питання, з яким стикаються кухарі. В даному випадку підходять не всі сорти круп. Краще взяти рис одного з трьох сортів: арборіо, карнаролі і віалоне нано. Крім того, що їх все об'єднує італійське походження, ці види рису містять два типи крохмалю, завдяки чому крупа ідеально готується до стану «альденте», забезпечуючи страві потрібну текстуру.

Які інгредієнти використовувати

Головне правило приготування різотто - вибір якісних і свіжих продуктів. Цибуля, часник, селера, гриби, морепродукти повинні бути максимально свіжими. Самі італійці трепетно ​​ставляться до вибору використовуваних інгредієнтів. Вони стверджують, що вино для різотто обов'язково повинно бути сухим, сир - тільки з сімейства «грана» (Парміджано ріджано, Грана падано або Трентінграна). Найбільш популярні види страви:

  • Різотто з грибами.
  • Різотто з овочами.
  • Різотто з морепродуктами.

Однак італійська кухня - регіональна, тому в кожному окремому районі країни є свій рецепт різотто. Якщо Ви хочете приготувати страву, то можете сміливо експериментувати з інгредієнтами, вивчивши, як приготувати різотто класичне. Так, сухе вино для бульйону можна замінити на шампанське або вермут, замість традиційного сиру використовувати овечий, козячий або навіть дор блю. Проявляючи фантазію, можна створити свій автентичний рецепт, який буде відрізнятися оригінальністю. А всі необхідні інгредієнти Ви знайдете на нашому інтернет-порталі.

АкваМаркет відібрав найкращі продукти для приготування класичних страв італійської кухні. Прихильники класики можуть купити з доставкою суміш для різотто, щоб побалувати близьких традиційними рецептурами. Експериментаторам і гурманам пропонуємо рис для різотто Скотті, Каса Рінальді і інших відомих виробників. Також в наявності морепродукти, вершки, відмінне елітне вино, спеції та інші продукти, необхідні для Ваших кулінарних експериментів. АкваМаркет працює цілодобово, завдяки чому відвантаження товарів в будь-яку точку країни здійснюється в найкоротші терміни. Жителям Києва, Житомира, Чернігова, Одеси доступна безкоштовна кур'єрська доставка додому або в офіс.