Оцет винний - купити Олія, оцет у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Оцет винний у Харкові


Винний оцет відомий світові ще з часів Давнього Єгипту. Спочатку його використовували в якості знезаражувальної субстанції для очищення води. Сьогодні оцет з вина незамінний в кулінарії, медицині, косметології. Продукт відрізняється цінними лікувальними і харчовими властивостями, що дозволяє застосовувати його в різних галузях і сферах.

Харчові якості

Залежно від основної сировини змінюється як смак продукту, так і його міцність. Тому скільки відсотків у винному оцті залежить від сорту використаного вина. Як правило, міцність не становить половину міцності вина і не перевищує 5-8%. Винний оцет володіє складною композицією, в якій вгадується солодкість, ноти винограду, делікатний аромат. Продукт рідко вживають в чистому вигляді через високу концентрацію. Його розбавляють або доповнюють іншими інгредієнтами, створюючи салатні заправки або вишукані соуси.

Види винного оцту

Найбільш поширені різновиди - червоний винний оцет і білий винний оцет. Але чи знаєте Ви, що варіацій продукту трохи більше. Кожна з них має свої особливості смаку і застосовується для певних цілей. Отже, Ви можете купити з доставкою оцет винний:

  • Червоний. Як не складно здогадатися, виробляють його з вина червоних сортів. Має помірний смак і кислоту. Червоний винний оцет в кулінарії можна використовувати кожен день. Він стане основою для приготування маринадів для смаження м'яса, салатних заправок або соусів.
  • Білий. Відрізняється більш солодкуватим смаком і м'яким післясмаком. Але в цілому обидва продукти взаємозамінні. Тому якщо Ви задумалися, ніж замінити винний оцет червоний, сміливо беріть білий.
  • Бальзамічний. Найбільш дорогий продукт, приготований за традиційним рецептом регіону Емілія-Романья. Бальзамик відмінно гармонує з різними стравами, тому його додають в салати, основні страви і навіть десерти.
  • Хересний. Виготовляється з іспанського кріпленого вина. З усіх різновидів саме він володіє найяскравішою смакоароматичною композицією. Немає сенсу шукати рецепт, як зробити винний оцет з хересу в домашніх умовах. Процедура неймовірно складна і трудомістка. А в фіналі винний оцет з хересу обов'язково витримують в бочках. Продукт хороший як традиційна приправа, так і салатна заправка. Особливо часто використовують його для приготування супів і тушкованого м'яса.
  • Шампанський. Вважається дорогою і витонченою версією білого винного оцту. Походження винного оцту - французький регіон Шампань. Однак зараз його виробляють повсюдно в усьому світі. Відрізняється складною композицією і м'яким смаком. Ідеально підкреслює курку і рибу.

Ще один рідкісний різновид - оцет винний з сидру. Хоча про його приналежність до даної категорії ходять суперечки. Що це насправді - яблучний або винний оцет? Оскільки сидр іноді називають яблучним вином, оцет з сидру також можна відносити до категорії винних. За смаком він нагадує білий, але в ньому присутні інші ноти і яскравіша кислинка.

Користь винного оцту

Смакові якості - не єдине, чим відрізняється від столового оцту винний аналог. Він більш корисний і щадний по впливу на органи шлунково-кишкового тракту. Спектр корисних впливів продукту досить великий. Ось лише деякі лікувальні властивості винного оцту:

  • Перешкоджає утворенню холестеринових відкладень завдяки наявності антиоксидантів.
  • Зміцнює імунітет, оскільки в складі є флавоніди.
  • Низька калорійність (9 ккал на 100 грам) дозволяє вживати винний оцет в рамках дієтичного харчування.
  • Протизапальний, кардіопротекторний, протипухлинний ефект.

Знаючи, як розбавити винний оцет, можна вживати його в їжу практично щодня. Пам'ятайте, що добова норма продукту не повинна перевищувати 1 чайної ложки.

Сфера застосування

Винний оцет отримав найбільш широке застосування в кулінарії. Це виняткова приправа або смакова добавка. При правильному використанні продукт підкреслить смак інгредієнтів. Крім того, винний оцет використовують як консервант, який продовжує термін зберігання овочів і рослин. Особливо популярний винний оцет у французів. Більшість традиційних рецептів французької кухні передбачають використання цього інгредієнта. Його додають в закуски, приправи, маринади для смаження м'яса, риби і багато інших страв.

Також продукт застосовують у медичній галузі. Дієта з винним оцтом показана людям з низькою кислотністю шлункового соку. Також продукт допомагає боротися із зайвою вагою шляхом прискорення обмінних процесів.

У косметології це незамінний засіб для боротьби з недосконалостями шкіри. Оцет з вина вирівнює тон лиця, позбавляє від пігментних плям і веснянок, а також уповільнює процеси старіння. Також його використовують для ополіскування волосся, щоб повернути їм здоровий блиск.

В інтернет-магазині АкваМаркет Ви можете замовити винний оцет для використання в різних цілях. В наявності тільки оригінальна продукція без консервантів, підсилювачів смаку або інших добавок. Справжній винний оцет з яскравим смаком і бездоганним ароматом. Магазин в Києві працює цілодобово, щоб клієнти могли замовити продукти харчування в будь-який зручний час. Доставка по Україні здійснюється в найкоротші терміни. Співпрацюємо з представниками сегмента HoReCa, пропонуючи спеціальний оптовий прайс і пріоритетну обробку замовлень.