Тростинний цукор - купити Цукор, цукрозамінники у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Тростинний цукор у Харкові


Всупереч поширеній думці, тростинний цукор відрізняється від білого не тільки кольором. Деякі особливості продукту роблять його більш корисним, поживним і смачним підсолоджувачем. Цукор з тростини має низький глікемічний індекс, насичений склад. У ньому міститься сахароза, вітаміни, комплекс мінеральних речовин, відсутніх в білому рафінованому цукрі. Не менш популярний коричневий цукор за рахунок свого прозорого смаку. Йому притаманний приємний карамельний аромат. Такий цукор підкреслює природний смак будь-якої страви, не порушуючи загальну смакоароматичнау композицію. Саме тому цукор тростинний набув широкого застосування. Його використовують для:

  • Приготування страв, соусів, напоїв.
  • Змішування маринадів для риби, м'яса, морепродуктів.
  • Присипки солодкої випічки.
  • Приготування десертів, цукерок, пирогів.

Завдяки карамельному смаку кубик кускового цукру з тростини здатний стати самостійними ласощами, замінивши собою цукерки або шоколад.

З чого роблять коричневий цукор

Для виготовлення продукту використовується цукрова тростина. В якості основної сировини застосовується внутрішня частина стебла рослин, з якого витягують солодкий сік. Процес виробництва має ряд особливостей. Як роблять тростинний цукор:

  • Поле цукрової тростини підпалюють, щоб створити контрольований опал листя. Після залишаються тільки стебла, повні соку.
  • Стебла збирають і відправляють на млин.
  • Сировина надходить на конвеєр, де вона очищається від бруду і органічних домішок. На виході залишається чистий порошок.
  • Щоб отримати сироп порошок добре прогрівають і випарюють з нього рідину.
  • Гарячий розчин заливають в вакуумну камеру, звідки викачується повітря. Потім в камеру подають тиск, в результаті чого відбувається хімічна реакція.
  • Сировина розділяється на дві речовини: меласу і кристалічний цукор. Меласа обволікає кожен кристал, а продукт набуває характерного коричневого відтінку. Саме меласа надає тростинному цукру присмак, схожий на імбирні пряники.
  • Продукт витримують в спеціальних паках не менше 10 годин, щоб з молекул сахарози утворилися щільні кристали.
  • Останній етап - відділення меласи від сахарози. Кінцевий продукт являє собою кристали чистотою 90%. Це і є нерафінований цукор з тростини.

Чим тростинний цукор корисніший

Якщо порівняти поживну цінність коричневого і білого цукру, то вийдуть практично ідентичні характеристики. Калорійність продукту майже однакова. У чайній ложці тростинного цукру стільки ж калорій, скільки і в білому. Рівноцінні продукти і за змістом простих вуглеводів. На перший погляд здається, що купувати коричневий цукор немає сенсу, так як організм отримає ідентичну кількість енергії. Але різниця все-таки є. Користь тростинного цукру набагато вища.

Посудіть самі, білий цукор рафінад повністю очищений від корисних компонентів. Він вибілений і на 99,9% складається з сахарози. А цукор з тростини після обробки все одно містить достатню кількість патоки. Завдяки цьому він солодший, смачніший, має приємний аромат карамелі. Також в тростинному цукрі зберігається багатий перелік мінералів, серед яких можна виділити магній, залізо, калій і кальцій. Так, вміст калію в коричневому цукрі вище в 20 разів, а заліза - в 10 разів. За вмістом кальцію цукор з тростини фактично рекордсмен. У продукті зберігається в 85 разів більше кальцію, ніж у звичайному білому рафінаді. Знайдуться тут і вітаміни групи В, які корисні для нервової системи. Саме тому коричневий цукор так цінять гурмани у всьому світі. Страви, напої, соуси набувають своєрідний присмак. А випічка, в яку додали цукор тростинний, виходить надзвичайно смачною і ароматною. Такий продукт більш корисний при дієті, а при діабеті і зовсім рекомендований до вживання. Нерафінований підсолоджувач нормалізує обмін речовин, зміцнює суглобові і кісткові тканини, стабілізує роботу нервової і кровоносної системи. Також продукт позитивно впливає на роботу шлунка. Користь тростинного цукру, що вживається в адекватних дозах, незаперечна.

Види тростинного цукру

На сучасному ринку можна купити цукор тростинний декількох сортів. Ось найбільш популярні:

  • Демерара. Кристали золотисто-бурого кольору, які найчастіше продаються в українських магазинах. Найбільш доступний варіант.
  • Мусковадо. Виробляється з додаванням різної кількості патоки, чому залежить його смак. Головні особливості даного виду - дрібні темні кристали, висока липкість і насичений аромат карамелі.
  • Турбінадо. Тростинний цукор-сирець золотистого або бурого кольору. Його частково очищають від меласи за допомогою пари.
  • М'який барбадоський меласовий цукор. Натуральний цукор-сирець, який відрізняється насиченим темним відтінком кристалів і сильним ароматом карамелі.

Так само, як і звичайний цукор, тростинний випускається в двох видах - рафінад і нерафінований. Другий варіант більш корисний, тому що містить більше корисних компонентів. Крім того, можна купити тростинний цукор кусковий, колотий і пісок (розсипчастий). Форма випуску не впливає на компонентний склад. Цукор-пісок також запропонований в форматі стіків, де продукт розфасований в конкретній вазі.

Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує купити з доставкою тростинний цукор від кращих виробників. У нашому онлайн-каталозі Ви знайдете органічну продукцію високої якості. Замовити цукор на АкваМаркет можна оптом і в роздріб. Широка варіативність упаковки і форми випуску дозволить кожному клієнту підібрати продукт, який повністю відповідає вимогам. Доступні ціни - наш головний козир. Загляньте в каталог і переконайтеся, що у нас найдешевший цукор з тростини в Києві. З усіх питань звертайтеся до менеджерів. Коллцентр 8877 працює цілодобово.