Підбір за параметрами (0)
Цукрова пудра у Харкові
Ніжна, повітряна і дуже легка цукрова пудра - це не що інше, як звичайний цукор, подрібнений до стану пилу. Крупинки перетворюються на порошок, який буквально тане в роті. В процесі сировина збагачується киснем, саме тому текстура пудри така повітряна. Цукрова пудра Мрія, Сто пудів знайдеться на кухні практично у кожної господині. А в кондитерських, пекарнях, кав'ярнях без неї просто не обійтися. Навіть просте домашнє печиво стане набагато смачнішим, якщо зверху прикрасити його такою присипкою. Шейкер для цукрової пудри допоможе швидко і рівномірно прикрасити випічку або десерт.
Особливості виробництва
Виготовлення продукту полягає лише в перемолі кристалів цукру до порошкоподібного стану. Роблять це за допомогою спеціального промислового обладнання під назвою «ударно-відбивний млин». Однак впоратися із завданням можна і вдома, якщо під рукою є кавомолка. Але не завжди вдається перемолоти кристали до однорідної консистенції. Процес займає час, а результат залежить від якості ножів кавомолки. Набагато простіше купити цукрову пудру Dr.Oetkar, Сто пудів в герметичній упаковці і використовувати за призначенням.
Асортимент продукції
Класифікація готового продукту здійснюється по фракції помелу. Залежно від цього є такі види цукрової пудри:
- Крупна. Насправді це не пудра, а щось, схоже на злегка подрібнений цукор. Такий порошок використовують разом з кавою і сухими вершками при виробництві готових стіків кави «3 в 1».
- Середня. Застосовується в якості обсипання при виробництві печива, мармеладу.
- Дрібна. Найбільш маленька фракція, що нагадує дрібний порошок.
Склад і корисні властивості
По складу мінералів і вітамінів пудра і цукор повністю ідентичні. У порошку знаходиться кальцій, залізо, натрій, вітаміни вітаміни А, Н, Е. Потрібно пам'ятати, що цукрова пудра містить більше кількість вуглеводів, тому швидко компенсує енерговитрати. Однак разом з цим пудра - продукт неймовірно калорійний. Тому вживати його варто в помірних кількостях, особливо людям, які страждають від надмірної ваги.
Особливість цукру полягає в швидкому розщепленні на глюкозу і фруктозу, які миттєво потрапляють в кровотік. Отже, речовина ідеально підходить для транспортування всіляких лікарських препаратів. Цілком обгрунтовано оболонки таблеток або капсул часто роблять з цукрової пудри, оскільки речовина в рази підвищує швидкість засвоєння медикаментів.
Застосування в кулінарії
Завдяки своїм органолептичним властивостям цукрова пудра набула широкого поширення в кулінарії. Її використовують як звичайну присипку для всіляких десертів, цукерок, випічки. Згадайте хоча б класичні пончики, печиво з цукровою пудрою, так добре знайоме нам з дитинства. Також це корисний інгредієнт при виготовленні різних десертів. Багато кухарів застосовують пудру як замінник звичайного цукру. Дрібна фракція помелу забезпечує швидке розчинення речовини, тому в тісті або кремі не залишаються неприємно хрусткі частинки. Ось ще кілька речей, без яких не обходиться кондитерська промисловість:
- Глазур з цукрової пудри. Готується легко і швидко. Ідеально покриває випічку (пряники, печиво, цукерки, пончики), утворюючи помірно щільний шар. У глазур можна додавати барвники, щоб надавати їй певний відтінок.
- Крем з цукрової пудри. Завдяки своїй консистенції пудра ідеально поєднується з іншими компонентами, дає основі однорідність, шовковисту текстуру. Цукрова пудра для крему випускається з різними смаками. Наприклад, пудра з корицею надає готовому крему пікантну ноту. А цукрова пудра зі смаком ванілі хоч і не несе естетичного ефекту, але надає крему ніжний аромат.
Купити цукрову пудру оптом чи вроздріб в Києві пропонує інтернет-магазин АкваМаркет. В наявності тільки якісна продукція від перевірених брендів. Замовляйте товари онлайн, а ми швидко доставимо їх в будь-яку точку країни. Не забувайте про знижки для оптових покупців!