Макарони - купити Бакалія, сіль, цукор у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Макарони у Харкові


Макарони і паста, яку традиційно готують в Італії, вважаються одним з найбільш популярних продуктів у всьому світі. Існують десятки різновидів макаронів, кожні підходять до певного соусу або використовуються для приготування конкретного блюда. Безумовно, приготувати макарони по-флотськи можна практично з будь-якого виду пасти. А ось лазанья або каннеллоні вийдуть тільки в тому випадку, якщо у Вас під рукою є відповідні за формою і розміром макарони.

Примітно, що кожен різновид має певну назву. Вона не завжди нам знайома, тому доводиться вдаватися до допомоги знайомих або Інтернету, щоб розібратися. Насправді є кілька способів класифікації макаронних виробів. Розглянемо їх докладніше, щоб краще розуміти особливості продуктів.

Макарони діляться на групи А, Б, В, які, в свою чергу, поділяються на сорти. Група А - це макарони з твердих сортів пшениці, що містять велику кількість клітковини і мінімум крохмалю. Вони найкорисніші. Калорійність макаронів цільнозернових становить 163 кКал, а глікемічний індекс варіюється в межах 30-35 одиниць. Отже, їх можна вживати як в білково-вуглеводний, так і в білково-ліпідний прийом їжі. Вони корисні людям з цукровим діабетом, а також тим, хто стежить за вагою і прагне схуднути. При непереносимості глютену варто вибирати гречані або рисові макарони, в яких немає клейковини. Якщо Вас цікавить, чим паста відрізняється від макаронів, то відповідь проста - складом. Пасту Divella, Santini традиційно виробляють виключно з твердих сортів пшениці, тоді як макарони - з м'яких.

Випускають як звичайні, так і кольорові макарони. Залежно від типу барвника в складі тіста вони бувають зелені зі шпинатом, фіолетові з буряком, помаранчеві з гарбузом, чорні з чорнилом каракатиці.

Паста - це чудовий гарнір до м'яса, риби, птиці, сиру. На кожній упаковці точно вказано, як варити макарони. Тривалість варіння безпосередньо пов'язана з якістю виробів. Чим довше варяться макарони, тим вони кращі і корисніші. Італійці навчили весь світ, як смачно зварити макарони. Їх слід трохи недоварити, готуючи до ступеня al dente. Завдяки такій хитрості організму потрібно більше часу на перетравлення продукту, а Ви, відповідно, з'їсте меншу кількість їжі при цьому будете абсолютно ситі. Не варто боятися макаронів, якщо Ви хочете схуднути. Це корисний і поживний продукт з багатим вітамінно-мінеральним складом. Регулярно вживаючи макарони з тунцем або макарони з сиром, можна не тільки не набрати вагу, але ще і позбутися від пари-трійки кілограмів. Головне - знати міру і купувати якісні цільнозернові макарони від відомих виробників, таких як Barilla, La 'pasta, Хуторок, Falicetti.

Види макаронів за формою і розміром

Все різноманіття макаронних виробів можна об'єднати в шість основних груп. Це довгі, короткі, фігурні макарони, вироби для начинки, макарони для супів і макарони для запікання.

Довгі макарони і їх різновиди:

  • Капелліні. Дуже тонкі і довгі смужки пасти товщиною не більше 1 мм. Історія капелліні починається в північній Італії, де їх і придумали. Макарони ідеальні для легких соусів і перших страв.
  • Вермішель. Довга і досить тонка (до 2 мм) паста з круглим перетином. Вермішель традиційно подають з соусами на основі риби, морепродуктів і томатів. Нагадує спагетті, але вермішель менша по ширині і довжині
  • Спагеті. Найпопулярніша паста. Тонкі макарони з круглим перетином довжиною до 50 см. Універсальні в застосуванні, підходять для всіх видів соусів, включаючи щільні вершкові і сирні.
  • Спагеттіні. Менше спагетті (ширина до 1,7 мм). Вариться на 3 хвилини менше спагетті. Також універсальні в застосуванні.
  • Букатіні. Довга паста з порожнистим центром, що зовні нагадує соломинку. Подається з рибою, м'ясом, овочами і анчоусами.
  • Феттучіні. Тонкі і плоскі стрічки шириною до 8 мм. Завдяки формі ідеально утримують соус на поверхні. Феттучіні подають з овочевими і легкими вершковими соусами, пряними травами і креветками.
  • Тальятелле. Знамениті гнізда з макаронів. Складаються зі стрічок пасти шириною до 10 мм. Тальятелле ідеальні в доповненні до густих соусів на основі свинини, телятини, яловичини, кролятини.
  • Паперделле. Ще один вид гнізд з пасти, тільки більші за розміром. У складі стрічки макаронів шириною до 13 мм. Паперделле поєднуються з тушкованим кроликом і качкою.

Короткі макарони і їх різновиди:

  • Фузіллі. Традиційна італійська паста у вигляді спіральки довжиною до 70 мм і діаметром до 10 мм. Фузіллі виробляють з твердих сортів пшениці, завдяки чому вони прекрасно зберігають форму. Іноді їх підфарбовують натуральними барвниками. Фузіллі подають не тільки з будь-якими видами соусів, але також використовують в приготуванні салатів.
  • Пенне. Знамениті макарони-пір'я, які мають косий зріз і ребристу поверхню. Пенне в довжині не перевищують 40 мм, а в діаметрі 10 мм. Пенне вважаються одними з найбільш популярних форматів короткої пасти.
  • Піпе рігате або равлики. Невеликі вироби, які за формою нагадують раковину равлика. Завдяки незвичайній формі равлика універсальні в подачі з різними соусами, які можуть затримуватися на зовнішній і внутрішній текстурі пасти.

Макарони для запікання - це традиційні каннелоні і лазіння. Каннелоні виглядають як великі порожнисті трубочки, в які розміщують начинку. Їх запікають в густому соусі з томатів, вершків, сиру або м'яса. Лазанья - це плоскі листи тіста різного розміру, які перекладають начинкою і запікають у духовці, попередньо заливши соусом.

Фігурні макарони і їх різновиди:

  • Фарфалле. Знамениті бантики або метелики розміром до 4 мм. Фарфалле всередині більш товсті, тоді як їхні краї залишаються тонкими. Подаються з будь-якими видами соусів.
  • Конкільє або черепашки. Завдяки ребристій поверхні підходять для густих і тягучих соусів.

Дрібні макарони для супів випускають в різних формах. Наприклад, анеллі виглядають як невеликі колечка, а стелліні - як дрібні зірочки з невеликим отвором всередині.

Завдяки такому асортименту страви з макаронів різноманітні і не схожі одна на одну. Широкий вибір пасти дозволяє реалізувати практично будь-яку кулінарну задумку. Саме тому сьогодні макарони - це один з найбільш затребуваних продуктів у всьому світі. Їх використовують для приготування основних і других страв, корисних запіканок, легких салатів і навіть десертів. Виробники випускають спеціальні дитячі макарони і пасту з додаванням біологічно активних добавок, наприклад, протеїнові макарони.

Купити з доставкою макарони від кращих виробників пропонує інтернет-магазин АкваМаркет. В наявності оригінальна італійська паста Барілла, Rummo, Regia, а також корисні макарони Чумак, Хуторок, Сто пудів. Будь-які типи макаронних виробів за ціною виробника. Відправка по Києву і Україні в день замовлення. Можливість замовити оптом пасту з твердих сортів пшениці для професійної кухні ресторану, а також зручні упаковки для приготування вдома. Краща паста і органічні дитячі макарони з доставкою в будь-яке місто країни.