Дріжджі - купити Хлібні вироби у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Дріжджі у Харкові


Дріжджі - це одноклітинні гриби з широким набором унікальних властивостей. Вони кардинально відрізняються від усіх відомих нам грибів. В ході еволюції вони набули незвичайної здатності швидко розмножуватися в рідкому поживному середовищі. Потрапляючи в подібні умови, вони ростуть і розмножуються, збільшуючи тим самим обсяг вихідного продукту. Спочатку дріжджі використовувалися для виготовлення різноманітних напоїв: браги, квасу, шампанського, пива. Однак з часом люди застосували властивості дріжджів і в кулінарії. Вони навчилися випікати дріжджовий хліб, коржі, оладки. На сьогоднішній день культивовано більш 1,5 тис. різновидів цих мікроорганізмів. Однак застосування в кулінарії знайшло лише кілька різновидів.

Багатий і різноманітний склад дріжджів порадує наявністю макро- і мікроелементів, таких як:

  • Залізо. Застосовується для лікування анемії.
  • Йод. Сприятливо діє на ендокринну систему.
  • Кальцій. Зміцнює кісткові і м'язові тканини.
  • Магній. Нормалізує роботу нервової системи, бореться з наслідками стресу і нервової перевтоми.

Також продукт містить легкозасвоюваний білок, вітаміни В, Н, Р, жири, золу і незамінні амінокислоти. Всупереч поширеній думці, дріжджі це не калорійний продукт. Енергетична цінність 100 грамів дріжджів становить 80-100 кКал.

Як роблять дріжджі

Перший етап виробництва починається в лабораторії, де культуру відповідних бактерій поміщають в живильне середовище. Коли закінчується процес бродіння, суміш сепарують від вологи. В результаті виходить еластична щільна маса. При необхідності дріжджі висушують і гранулюють. Потім продукт упаковують і відправляють в продаж.

Як працюють дріжджі

Життєдіяльність дріжджів проходить в напіврідкому або рідкому поживному середовищі з великою кількістю органічних речовин. У дріжджів є здатність ферментувати цукор в анаеробних умовах, утворюючи при цьому вуглекислий газ. В умовах сприятливого середовища дріжджі швидко ростуть, при цьому провокуючи процес бродіння. Новоутворений в процесі двоокис вуглецю призводить до подальшого збільшення обсягу живильного середовища. Саме тому млинці, пампушки, оладки на дріжджах виходять такі пишні і повітряні.

Основні види дріжджів

Спочатку в харчовій промисловості використовували тільки рідкі дріжджі, однак сьогодні з'явилася маса різновидів цього продукту. Залежно від форми випуску Ви підбираєте той формат, який буде найбільш зручний в застосуванні. Що стосується різновидів, то ось основні з них:

  • Свіжі пресовані дріжджі. Містять до 70% вологи, завдяки чому провокують сильне бродіння. Це обумовлює широке застосування таких дріжджів при випічці. Пресовані дріжджі хлібопекарські дають готовим виробам відмінний смак і приємну фактуру.
  • Сухі гранульовані. Являють собою гранули різного розміру, які отримують шляхом зневоднення основної сировини. Їх головні відмінності від пресованих дріжджів - зручність зберігання, тривалий термін придатності, економічна витрата. Такий продукт займає на кухні мало місця, а зберігати його можна навіть без холодильника. Сухі дріжджі менш активні, ніж свіжі, але їх можна додавати безпосередньо в борошно.
  • Швидкодіючі (інстантні). Дріжджі нового покоління, які мають величезний потенціал для зростання і приходять в активність в два рази швидше двох вищевказаних видів. Не вимагають контакту з цукром або водою. Можуть додаватися безпосередньо в борошно.
  • Пивні дріжжі. Мають масу різновидів і смаків. Дріжджі спиртові використовуються для приготування різноманітних напоїв, але не підходять для випічки. Якщо Вам потрібні хороші дріжджі для квасу, то пивний різновид - кращий вибір.
  • Дієтичні. Окрема група продукту, яка при термообробці зберігає цілісність білків і інших корисних речовин. Використовуються в якості біологічно активної добавки. Виробляються без глютену і без інгредієнтів тваринного походження, тому підходять для вегетаріанців і людей, які страждають на целіакію.

Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує купити з доставкою дріжджі будь-якого виду. В наявності продукція відомих брендів, які зарекомендували себе на українському ринку. Ви можете замовити онлайн дріжджі Кодзі, Львівські для домашнього або професійного використання. Сайт працює цілодобово, тому каталог товарів доступний Вам в будь-який час дня і ночі. Менеджери охоче допоможуть оформити заявку і підкажуть, як вибрати дріжджі з урахуванням Ваших цілей і потреб. Якісні дріжджі дозволять втілити в реальність навіть найскладніший кулінарний рецепт. Замовляйте продукцію в перевіреному магазині, а ми забезпечимо своєчасну доставку товарів до Києва і по Україні.