Вогнегасник - купити Техдопомога на дорозі у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Вогнегасник у Харкові


Не секрет, що пожежний інвентар використовується не тільки відповідними службами. Особливо, якщо мова йде про вогнегасник. Цей інвентар присутній в офісах, адміністративних будівлях, транспортних засобах. Вогнегасник являє собою балон з соплом або трубкою, через яку виробляється викид вогнегасної речовини. Сам балон буває переносний або пересувний і обов'язково забарвлюється в червоний колір. Підбирають вогнегасники по типу об'єкта, що захищається. Цей параметр безпосередньо визначає сферу застосування і його відмінні риси. Для маркування вогнегасника використовуються спеціальні етикетки, що містять таку інформацію:

  • Тип і модель вогнегасника.
  • Дата виробництва.
  • Повна назва компанії-виробника.
  • Вогнегасна здатність.
  • Тип вогнегасної речовини і температурний діапазон дії.
  • Робочий тиск газовитисняючого елемента в корпусі.
  • Технічні умови експлуатації.
  • Інструкція, як користуватися вогнегасником.

Класи пожеж, для яких розрахований інвентар, позначають літерними індексами (А, В, С, D, E та ін.). Кожна буква відповідає виду пального матеріалу (тверді речовини і матеріали, рідини, гази, метал та ін.). Перекреслені індекси позначають, що гасити певну пожежа даним вогнегасником не можна. Окремо є значок, що допускає гасіння пожежі електрообладнання. Інструкція по застосуванню, як правило, виглядає як піктограми. Схема дії проста і зрозуміла навіть новачкові, який вперше опинився в екстреній ситуації. Детальне маркування дозволяє швидко ознайомитися з основними технічними характеристиками і особливостями інвентарю.

Класифікація вогнегасників

Є багато критеріїв, за якими вогнегасники об'єднують в ту чи іншу групу. Ми не будемо розглядати всі можливі варіанти, а зупинимося на ключових. Отже, за способом доставки до пожежі є такі види вогнегасників:

  • Переносні вагою до 20 кг. Застосовуються в маленьких приміщеннях, офісах. Також це ідеальний вогнегасник в машину.
  • Пересувні вагою 20-450 кг. Масивний інвентар, який використовується в метрополітені, на автозаправках і в інших подібних місцях.
  • Стаціонарні. Являють собою систему автоматичного пожежогасіння.

Основний принцип дії вогнегасника ґрунтується на типі вогнегасної речовини, яка знаходиться всередині балона під постійним високим тиском. Саме вона визначає характеристики і особливості інвентарю. По виду застосовуваної вогнегасної речовини це:

  • Вогнегасник хімічний пінний. З його допомогою гасять загоряння твердих матеріалів і горючих рідин. Оскільки хімічна піна добре проводить електричний струм, нею не можна гасити електроустановки, обладнання або дроти, що знаходяться під напругою. Також інвентар не застосовується для лужних матеріалів.
  • Вогнегасник повітряно-пінний. Застосовується для гасіння легкозаймистих та горючих рідин. Також не застосовується для роботи з електрообладнанням або матеріалами, здатними горіти без доступу кисню. Повітряно-пінні вогнегасники отримали широке застосування на виробництвах, пов'язаних з деревообробкою і нафтопереробкою.
  • Вогнегасник вуглекислотний. Найбільш ефективний спосіб локалізувати загоряння речовин, матеріалів і електроустановок, що знаходяться під напругою до 10 кВ. Перевагою є відсутність слідів гасіння, оскільки вуглекислота не залишає забруднень. Також інвентар розрахований на гасіння двигунів внутрішнього згоряння, тому якщо Вам потрібен вогнегасник автомобільний, вибирайте вуглекислотну модель. Завдяки своїм властивостям вогнегасник вуглекислотний набув широкого застосування. Його використовують в офісах, де багато оргтехніки, адміністративних, торговельних приміщеннях. Це відповідний вогнегасник для будинку, де дбають про пожежну безпеку.
  • Вогнегасник порошковий. Призначений для гасіння нафтопродуктів, розчинників, електроустановок під напругою до 1 кВ. Порошок можна подавати порціями. Потрапляючи на палаюче речовина, він ізолює його від кисню повітря і локалізує загоряння. Вогнегасник порошковий універсальний в застосуванні, їм можна працювати в широкому діапазоні температур.

Як вибрати вогнегасник

При виборі пожежного інвентарю варто враховувати кілька факторів. Має значення площа і планування приміщення, наявність сходів або перегородок, а також шляхи евакуації. В середньому для гасіння 10 м2 площі потрібно близько 1 кг вогнегасної речовини. Підбирайте інвентар відповідно до класу пожежі, оцінивши, з якими речовинами або матеріалами доведеться працювати (метал, газ, тверді або рідкі речовини і т.д.). Важливо купити вогнегасник, відповідний по вазі. Деякі різновиди занадто важкі, що значно ускладнює їх експлуатацію. Наприклад, вуглекислотний вогнегасник, що містить 4 кг вогнегасної речовини, буде важити близько 15 кг. У той же час порошкова модель з аналогічною масою заряду важить лише 7 кг, практично вполовину менше. Для багатьох покупців важлива ціна вогнегасника. Різні типи інвентарю відрізняються за вартістю при ідентичній вогнегасній здатності. Пам'ятайте, що два або більше вогнегасника з меншою вогнегасною здатністю не рівноцінна заміна одного балону з більш високими характеристиками.

Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує купити з доставкою вогнегасники, рекомендовані ДСНС України. Широкий асортимент пожежного інвентарю, ціни від виробника, гарантія та онлайн допомога у виборі. Відвантаження товару здійснюється в день замовлення, доступні різні форми оплати. Доставка по Києву і Україні в найкоротші терміни.