Підсвічник - купити Декор для дому у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Підсвічник у Харкові


Наше життя стало значно легше, коли з'явилося штучне освітлення. Раніше доводилося використовувати свічки і гасові лампи, переносити їх з кімнати в кімнату, щоб освітити приміщення. Сьогодні потрібно всього лише натиснути кнопку вимикача - і буде світло. Однак свічки і свічники до сих пір використовуються як декоративний елемент для оформлення інтер'єру. Канделябри, великі і маленькі настільні підставки створюють атмосферу романтики, таємничості або затишку. Якщо знати, як вибрати свічник і свічки правильно, можна легко прикрасити будь-який інтер'єр, будь то класика, шеббі-шик або мінімалізм.

Історія свічників

Вперше використовувати свічники стали древні єгиптяни і етруски. Для них це був важливий предмет ритуального культу. Підсвічник уособлював собою квітку, з якої з'явився древній бог Ра. Саме він був для єгиптян символом самого життя. Згодом цей предмет з'явився в якості декоративного елемента для прикраси інтер'єру, отримавши найбільшу популярність в епоху Відродження. Розвиток кованоїмайстерності та інших сфер дозволило виробляти підставки в різному стилістичному оформленні. Підставки під свічки стали масивніші, різноманітніші, цікавіші. Їх прикрашали натуральними і штучними каменями, різьбленими або кованими елементами, інкрустацією.

Сьогодні свічники - це популярний декор для дому, який цінується не тільки шанувальникам антикваріату, а й цінителями незвичайних елементів інтер'єру. Перші свічники робили з глини, очерету або дерева. Однак зараз для цих цілей використовуються і інші матеріали. Найбільш затребувані декоративні свічники зі скла, металу, порцеляни та кераміки. Підбирають елементи з урахуванням стилістики інтер'єру і цільового призначення самих підставок. Так, маленькі свічники для романтичної вечері, виготовлені зі скла або металу, створять потрібний настрій. А ось для масштабного прийому або оформлення камерного інтер'єру краще купити канделябри або масивні металеві підлогові свічники на довгих ніжках. У будь-якому випадку, навіть невелика скляна підставка під свічки, поставлена ​​на тумбочку біля ліжка або обідній стіл, здатна прикрасити інтер'єр і привнести в обстановку затишок.

Популярні види свічників

З моменту появи перших підставок під свічки вироби зазнали численних змін. Сучасні рішення відрізняються різноманіттям форм, розмірів і дизайну. Щоб купити цікавий аксесуар варто уважно вивчити асортимент. Ось найбільш популярні види і назви свічників:

  • Мініатюрні підставки для однієї свічки. Можуть мати плоску або витягнуту форму, встановлюватися на стіл, тумбу або поміщатися в ємність з водою. Маленькі свічники часто називають чайними за рахунок їх компактних розмірів.
  • Витягнуті свічники на ніжці для однієї свічки. Виглядають як акуратна підставка, у верхній частині якої є отвір, чаша або штир для кріплення столової свічки. Варіантів оформлення маса - від класичних мінімалістичний «стіків» до віртуозно прикрашених повноцінних підставок.
  • Канделябр. Всупереч поширеній думці, такий вінтажний варіант досі користується величезним попитом. Канделябр є підставкою для двох і більше свічок, виконаною у вишуканому дизайні. Це стосується як декору, так і матеріалів. Якщо Вам потрібно купити підсвічник, який стане повноцінною деталлю інтер'єру, рекомендуємо звернути увагу саме на канделябри. Вони прикрасять звану вечерю, урочистий прийом або романтичний вечір.
  • Мінора. Окремий вид свічників, які традиційно використовуються для релігійних ритуалів. Подібні підставки можна побачити на полотнах відомих художників. Але і сьогодні мінора відмінно доповнить інтер'єр, якщо правильно підібрати розмір і форму. Класичний свічник мінора розрахований на сім свічок і за традицією виготовляється з позолочених або посріблених матеріалів.
  • Жирандоль. Гарний, великий фігурний свічник для кількох свічок. Як правило, проводиться з металу і прикрашається скляними або кришталевими елементами. Його головна відмінність - розташування ріжків по колу від заснування. Складні композиції з кришталевими елементами виглядають неймовірно ефектно.

Традиційно ми спочатку купуємо підставку, а потім свічку підбираємо під свічник. Тоді буде легше здобувати видаткові матеріали. Однак якщо Ви віддаєте перевагу свічкам певного типу, то можна підібрати підставку з урахуванням розміру і форми виробів. Зробити це найпростіше в даному розділі онлайн-каталогу АкваМаркет. В наявності величезний асортимент свічників, які можна купити з доставкою по Києву та Україні. Доступні ціни, гарантія якості і всеосяжний асортимент декоративних елементів. Допоможемо підібрати свічник під будь-який інтер'єр, щоб створити потрібний настрій і атмосферу.