Нутове борошно - купити Борошно у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Нутове борошно у Харкові


Нут - це корисна зернобобова культура, яка набула широкого поширення в країнах Азії, Індії та Пакистані. Тут турецький горох широко використовують для приготування перших і других страв, салатів і закусок. А ще з нуту виходить чудове борошно, яке містить багато корисних для здоров'я елементів. Завдяки багатому хімічному складу нутове борошно сьогодні стало незамінним компонентом здорового збалансованого раціону. Незважаючи на досить високу калорійність, нутове борошно рекомендоване в дієтичному харчуванні. Це джерело рослинного білка, незамінних амінокислот, клітковини і складних вуглеводів. Використовуючи нутове борошно замість звичайного, можна худнути і насолоджуватися звичними стравами, такими як млинці, оладки, хліб. Тож не дивно, що борошно з нуту отримало широке поширення не тільки в кулінарії, але і в косметології, а також народній медицині.

Як зробити нутове борошно

Раніше, коли готове борошно знайти в продажу було практично неможливо, доводилося робити його своїми руками. Є кілька способів приготувати борошно з нуту

  • Подрібнити сирий нут в кавомолці до однорідної консистенції, потім просіяти через сито, щоб позбавити від великих часток.
  • Прогріти горох на розпеченій сковорідці або в духовці, а потім остудити і перемолоти в блендері, кавомолці.

Примітно, що спосіб приготування впливає на особливості смаку готового продукту. З сирого нуту борошно виходить більш нейтральним, тому підходить для приготування наслідках страв. А от борошно, приготоване за другим способом, набуває яскравий горіховий присмак і характерний аромат. Тому випічка з нутового борошна виходить особливо смачною.

Користь нутового борошна

У гороху багатий хімічний склад. У ньому міститься велика кількість мікроелементів (калій, селен, залізо), вітаміни групи В, а також незамінні амінокислоти, фітоестрагени і інші корисні речовини. У продукту досить висока калорійність - 337 ккал на 100 грамів, а ось глікемічний індекс борошна з нуту становить близько 35 одиниць, що свідчить про його користь. Продукт здатний надати загальну тонізуючу дію на організм, поліпшивши стан здоров'я і загальне самопочуття. Ось ще кілька корисних властивостей, якими володіє борошно нутове:

  • Діє в кишечнику як натуральний сорбент, очищаючи стінки від токсинів і шлаків.
  • Знижує рівень холестерину і цукру в крові.
  • Є профілактичним засобом від атеросклерозу.
  • Зміцнює стінки судин і серце.

Крім того, якщо регулярно вживати страви з нутового борошна, можна захистити себе від виникнення онкологічних захворювань.

Прості рецепти з нутового борошна

Головною перевагою продукту є його гіпоалергенність. Вживати нут може кожен, не побоюючись негативної реакції з боку травної системи. Завдяки такій особливості борошно з нуту здатне замінити звичайне пшеничне борошно практично в будь-яких рецептах. Ось кілька простих ідей, що приготувати з нутового борошна:

  • Хумус. Легендарний закусочний паштет, який можна намазувати на хліб або вживати як діп для чіпсів, овочів і коржів. 150 г борошна залити 500 мл рідини, поставити на малий вогонь, постійно розмішувати і довести до кипіння. Коли маса загусне, остудити її. Додати 2-3 зубчики часнику, 3 столові ложки оливкової олії і мелену паприку. Перебити блендером і подавати як закуску.
  • Омлет з нутового борошна. Яйця, нутове борошно, мелений тмин і улюблені спеції змішати і випікати на сковороді під кришкою. Подавати омлет можна зі свіжими овочами та зеленню.
  • Млинці з нутового борошна. Прекрасний веганський рецепт, який сподобається практично кожному. Напевно Ви здивуєтеся, що одне з блюд, для якого ідеально підходить нутове борошно - млинці. Вони виходять пишними, смачними і поживними. Їсти їх можна навіть на дієті, оскільки склад блюда багатий на клітковину і складні вуглеводи. Щоб приготувати млинці з нуту візьміть 200 г борошна, 100 мл води або рослинного молока, спеції за смаком, розпушувач. Для смаження знадобиться масло, але його тип не має значення. Можна використовувати рослинне, можна - оливкове або будь-яке інше. Сухі інгредієнти ретельно перемішайте між собою, потім акуратно влийте в них рідину. Ретельно перемішайте, щоб не утворилося грудочок. Випікайте на розпеченій сковороді, як звичайні млинці. Примітно, що таке блюдо однаково смачне як з цукром, так і з сіллю або прянощами. Готові млинці подають з різноманітними начинками, відповідними смаковому відтінку основного блюда.

У магазині АкваМаркет Ви можете купити нутове борошно, а також інші компоненти для здорового харчування. В наявності високоякісна продукція, яку можна замовити в роздріб і оптом. Відправка по Києву і Україні в день оформлення замовлення.