Розпушувач - купити Випічка, желе у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
0

Розпушувач у Харкові


Випічку складно зробити пишною і легкою по консистенції, якщо не використовувати розпушувач або пекарський порошок. Це речовина отримала широке застосування в області кулінарії, бо дає змогу кухарям «піднімати» тісто і робити його пористим за структурою. Вступаючи в реакцію з іншими компонентами, розпушувач виділяє невеликі бульбашки вуглекислого газу, тим самим надаючи йому легкість. Розпушувач для тіста, на відміну від соди, гашеної оцтом або лимонним соком, не має присмаку. Тому він абсолютно ніяк не впливає на смак і аромат готового продукту. При цьому тісто виходить пишним, пористим, легким і приємним на смак. Причому, це не єдине, для чого потрібен розпушувач тіста. Пекарський порошок збільшує обсяг сировини, а також прискорює процес випічки. Що вже говорити про те, що готові вироби виходять апетитними і неймовірно смачними.

Розпушувач: склад і властивості

Слід розуміти, що розпушувач - це речовина, в складі якої присутні хімічні кислоти. Залежно від виробника компонентний склад змінюється. Традиційно використовують такі інгредієнти: кукурудзяний або картопляний крохмаль, борошно, регулятори кислотності, лимонну кислоту, бікарбонат натрію, вуглекислий амоній.

Пекарський порошок додають в бездріжджове, пісочне, млинцеве, бісквітне тісто, а також використовують для приготування тіста для піци, сирників, пирогів, маффинів, кексів та інших страв. Іноді розпушувач тіста застосовують навіть у виробництві ковбасних виробів, оскільки порошок робить вироби м'якшими і об'ємнішими. У розпушувача тіста є незаперечні переваги, які визначають його популярність і затребуваність в гастрономічному середовищі:

  • Швидка реакція. Тісто піднімається без тривалого вистоювання, що істотно заощаджує час.
  • Не змінює органолептичні властивості продукції.
  • Простий в застосуванні. Потрібно лише насипати необхідну кількість порошку в інгредієнти і продовжити роботу.
  • Можливість точного дозування.
  • Низька вартість.

Як використовувати

Ідеальний момент, коли додавати розпушувач в тісто, підбирається з урахуванням рецепта. У рідке тісто розпушувач додають в кінці, щоб реакція не почалася завчасно. А ось в тверде тісто пекарський порошок кладуть на початку, тоді компоненти встигнуть вступити в реакцію і пом'якшать щільну текстуру. Ще один важливий момент, скільки потрібно додавати розпушувача в тісто. Як правило, на кожній упаковці вказано співвідношення порошку і обсягу борошна, на який він розрахований. І пам'ятайте, що багато - не означає добре. Надлишок пекарського порошку може привести до того, що тісто зовсім не підніметься. Тому уважно читайте маркування і чітко дотримуйтесь рекомендацій щодо пропорцій.

Чим замінити розпушувач

Затіяли готовку, а пекарського порошку не виявилося під рукою? Що ж, є одна хитрість, яка позбавить Вас від походу в магазин. Приготуйте розпушувач для тіста своїми руками. Для цього знадобляться сода, лимонна кислота і борошно, які змішуються в пропорції 5: 3: 12.

Розпушувач або сода

Чому в деяких рецептах замість пекарського порошку застосовується сода? Відповідь проста: якщо до складу страви входять кислі продукти. вони запускають реакцію, в результаті чого сода виділяє бульбашки вуглекислого газу. Тому розпушувач в цій ситуації не потрібен. У соди є ще один плюс - вона нейтралізує надмірну кислоту тіста.

Купити розпушувач оптом зі швидкою доставкою Ви можете в даному розділі сайту АкваМаркет. В наявності пекарський порошок в зручній герметичній упаковці. Допоможемо вибрати кращий розпушувач за оптимальною ціною, а також швидко доставимо товар в будь-яку точку країни. Якісний пекарський порошок поліпшить структуру тіста і зробить випічку смачною, м'якою, ніжною. Замовляйте товари онлайн з доставкою, не виходячи з дому. АкваМаркет працює для Вас цілодобово навіть в період локдауна.

filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (1)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Еко, 18 г, Розпушувач тіста
Артикул: 57682