Шпроти - купити Рибні консерви у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Шпроти у Харкові


Шпроти - це рибні консерви, які ідеально підходять як для святкового столу, так і для щоденного раціону. В Україні шпроти популярні протягом багатьох років. Незважаючи на появу нових і вишуканих закусок, ці консерви незмінно присутні на столах українців. Купити шпроти Norven, Аквамарин можна практично в кожному магазині. Це смачно і доступно для кожного покупця. Немає кращого поєднання, ніж копчені шпроти, шматочок бородінського хліба і свіжий огірочок. Дивовижна закуска, яка багатьох повертає думками в далеке радянське дитинство. Але ж тоді бутерброд зі шпротами вважався делікатесом. Готували їх на святковий стіл, щедро прикрашаючи грінки зеленою цибулею або зеленню петрушки.

З якої риби роблять шпроти

Основою консерви є свіжа натуральна риба сімейства оселедцевих, в яку додають рослинне масло, сіль і спеції. Однак сьогодні багато виробників шукають більш доступну альтернативу, тому використовують не тільки шпроти, а й інші види риб, які підходять за розміром і поміщаються в бляшану баночку. Тому не всі шпроти дійсно такими є. Часто в банці попадається кілька, анчоус, салака і навіть дрібний оселедець.

Розглядаючи цю заміну з точки зору дієтології, можна впевнено сказати, що в ній немає нічого поганого. Шпроти по живильній цінності не відрізняються від вищевказаних риб, тому Ваш організм не відчує різниці. Головне в цьому випадку - як роблять шпроти. Важливо, щоб виробник дотримувався стандартів, тоді консерви будуть не тільки смачними, а й поживними.

Виробництво шпрот з потрібного виду риби точно здійснюється в Прибалтиці, оскільки саме в Балтійському морі популяція шпрот досить велика. А ось сировина з Каспійського моря - це частіше кілька. Справжні шпроти в Україні представлені не однією торговою маркою. В їх число входять шпроти Ризьке золото, Brivais Vilnis, Banga.

Склад і корисні властивості

Цінність рибних консервів полягає в багатому хімічному складі. Ризькі шпроти - це джерело легкозасвоюваного білка з великим набором амінокислот. Також в складі присутні поліненасичені жирні кислоти, які позитивно позначаються на стані серцево-судинної системи. Незважаючи на досить високу калорійність шпрот в олії (близько 363 кКал на 100 г), вони надають оздоровчу дію на організм людини. У чому полягає користь шпрот:

  • Профілактичний засіб від тромбозу і цукрового діабету.
  • Прекрасна альтернатива м'ясному білку, оскільки в шпротах міститься багато білка. Шпроти рекомендовано їсти людям, які ведуть активний спосіб життя, оскільки амінокислоти в складі рибної консерви сприяють швидкому відновленню організму після важких фізичних навантажень.
  • Антиоксидантні речовини захищають організм від передчасного старіння.
  • Відбувається зміцнення імунітету і підвищення стресостійкості організму.
  • Спостерігається поліпшення психоемоційного стану, йдуть ознаки депресії або апатії, оскільки вітаміни групи В у комплексі з амінокислотами сприятливо діють на нервову систему.
  • Жирні кислоти Омега-3 нормалізують рівень холестерину в крові.
  • Шпроти консерви сприяють відновленню суглобів у людей, хворих на остеопороз або артрит.

Шпроти в олії. Що з них готувати

Консервовані шпроти - це відмінна самостійна закуска, яка гармонійно доповнить різноманітні продукти. Подають рибу до картоплі, зеленого горошка, овочів, відвареної квасолі. Але нерідко шпроти в олії використовують для приготування різноманітних страв, в числі яких супи, бутерброди і салати. Ось кілька популярних рецептів:

  • Грінки зі шпротами. Варіація класичних бутербродів. Багет або батон нарізати шматочками, обсмажити на вершковому маслі або просто сухій сковороді. Гарячі грінки натерти часником. В окремому посуді з'єднати трохи майонезу і свіжий кріп. Змастити соусом грінки. Попередньо відварені яйця ретельно подрібнити і посипати ними соус на грінках. Зверху прикрасити хліб часточками маринованого огірка і шпротами.
  • Сирний суп зі шпротами. У курячий бульйон закиньте кілька нарізаних картоплин. Поки вони варяться, зробіть звичайну засмажку з цибулі і моркви. Натріть на тертці плавлений сирок. Коли картопля готова, в бульйон введіть зажарку, шпроти і плавлений сирок. Акуратно доведіть до кипіння і вимкніть каструлю. Подавайте суп зі свіжою зеленню.
  • Пікантний салат зі шпротами. У нього входять такі інгредієнти: шпроти, картопля відварна, перепелині яйця, майонез, часник, плавлений сир. Інгредієнти можна розкладати шарами, а також змішувати в салатнику.

Як бачите, шпроти консервовані відкривають для кулінара величезний простір для фантазії. Купити якісні рибні консерви за ціною виробника Вам пропонує АкваМаркет. Справжні шпроти від кращих брендів: Banga, Ризьке золото, Аквамарин, Vilnis. Доставка працює по всій Україні!