Підбір за параметрами (0)
Оселедець у Харкові
Солоний оселедець - це смачна і корисна закуска, яка прикрасить навіть святковий стіл. Правильно засолене філе володіє тонким ароматом і впізнаваним смаком. Завдяки грамотній комбінації спецій, прянощів, оцту свіже філе оселедця перетворюється на справжній делікатес, яким так люблять ласувати українці. При цьому оселедець консерва, яку продають в магазині, здатна зберігатися довгий період часу, не втративши корисних властивостей і смакових якостей. В залежності від варіанту обробки можна купити такі види солоної оселедця:
- Цілими тушками. Соковита, ароматна, смачна риба слабкого, середнього і сильного засолу. Тушки треба чистити як від шкіри, так і від потрухів, голови.
- Частково випотрошена. В процесі обробки у риби видаляють частину черевця, зябра, плавники і кишечник. При цьому філе зберігає соковитість і запас жиру. Аромат у риби менш яскравий і концентрований. Найчастіше частково випотрошений оселедець засолюють з прянощами.
- Без голови. Повністю випотрошена риба з приємною маслянистою консистенцією. Вона буває пряного і звичайного посолу. Без голови продають оселедець в олії, який хороший як самостійна закуска, так і як інгредієнт для салатів.
- Філе. Тушку ділять навпіл, видаляють шкірку, плавники і частково кістки. Продається така консерва оселедця в пластиковій упаковці.
- Шматочками. Повністю розібраний риба, звільнена від кісток. Випускається у вигляді пресерви. Оселедець в банці шматочками відмінно підійде для канапе або бутербродів, тому що його потрібно всього лише витягти з ємності і викласти на крутон.
Кожен вид оселедця, так само як і вид засолу, має свою родзинку. Завдяки такому широкому асортименту кожен покупець може підібрати підходящу солону рибу для своїх цілей.
Оселедець. Калорійність і склад
Оселедець відноситься до категорії корисних продуктів харчування, цінність якого важко перебільшити. Будучи джерелом поліненасичених жирних кислот, оселедець забезпечує організм людини корисними мікроелементами. У їх числі калій, натрій, цинк, фосфор, йод, хром, залізо. У рибі містяться вітаміни А, В, С, D, E, К і РР, незамінні амінокислоти і мінерали. Калорійність оселедця становить 145 кКал.
Користь оселедця
Риба сприятливо впливає на стан шкірних покривів, знижує ризик захворювання атеросклерозом, зміцнює серцево-судинну систему. Вживання оселедця нормалізує кров'яний тиск, підвищить гемоглобін, поліпшить якість крові, а також зміцнить кістки і поліпшить стан зору.
Малосольний оселедець в кулінарії
Сам по собі оселедець копчений або солоний є прекрасним доповненням до гарнірів або хлібців. Якщо на столі є ароматний оселедець з цибулею, трапеза вже наполовину готова. Досить підібрати хороший гарнір і, при бажанні, міцний алкогольний напій. Але також з оселедця готують цікаві закуски, основні страви та салати. Давайте розглянемо найпопулярніші блюда з оселедця:
- Закусочний бутерброд з оселедця. Лаконічне блюдо, яке можна подавати навіть на святковий стіл. Незважаючи на прості інгредієнти, смак бутербродів вишуканий і пікантний. Відварені круто яйця змішують із зеленню і сметаною. Отриманою пастою змащують грінки з чорного або цільнозернового хліба. Зверху яєчного салату викладають шматочки риби. Для цієї страви відмінно підійде оселедець Матіас, який вже нарізано однаковими шматочками і очищено від кісток.
- Фаршмак з оселедця. Рецепт цієї страви теж досить простий. Знадобляться яйця, філе оселедця, зелена цибуля, вершкове масло, яблуко. Щоб не шукати спосіб, як почистити оселедець і видалити кістки, краще відразу купити філе. Яйця відварити круто. Всі інгредієнти пропустіть через м'ясорубку і ретельно перемішайте. Ось і все, класичний фаршмак з оселедця із зеленим яблуком готовий. Подають його з хлібом, відвареною картоплею.
- Оселедець під шубою. Легендарний салат, який був придуманий за часів тотального дефіциту. Однак, незважаючи на це оселедець під шубою досі залишається улюбленою стравою у мільйонів українців. Для приготування візьміть філе оселедця, буряк, моркву, курячі яйця, картоплю, ріпчасту цибулю і майонез. Компоненти наріжте дрібними кубиками. Яйця натріть на терку. Лук замаринуйте в оцті зі столовою ложкою цукру. Викладайте компоненти шарами, змащуючи кожен з них майонезом. Нагорі повинен бути буряк, який можна посипати зеленню.
Паштети, салати, закуски, начинки для тарталеток або бутербродів - все це можна приготувати навіть у домашніх умовах, якщо під рукою є якісні продукти. Інтернет-магазин АкваМаркет пропонує купити філе оселедця Санта Бремор, Матіас, Kaija та інших топових виробників. Доставка по Києву і Україні в найкоротші терміни. Тільки смачний і свіжий солоний оселедець до Вашого столу!