Соуси для макарон - купити Томатні соуси у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Соуси для макарон у Харкові


Як відомо, улюблена їжа італійців - паста. І подавати її без соусу в Італії вважається злочином. У національній італійської кухні соус для макаронів є незмінним доповненням. Густа, апетитна начинка визначає смак готового блюда. Одна і та ж італійська паста заграє новими фарбами, якщо в неї додати зовсім інший соус. Гурмани і досвідчені кухарі впевнені, що саме соус є серцем страви, без нього італійська паста просто не може існувати.

За довгі роки італійці в ідеалі відточили майстерність приготування фетучіні, лазаньї, спагетті. Соуси для макаронів настільки різноманітні, що кожен знайде тут щось на свій смак. Їх готують з м'яса, вершків, морепродуктів або риби, сиру, зелені, яєць. Ключові інгредієнти, без яких не може існувати жоден соус - це оливкова олія Extra Virgin, базилік, мускатний горіх, часник, твердий витриманий сир (Пармезан, Пеккоріно і т.д.).

Італійський соус для макаронів і його особливості

У гонитві за ідеальним смаком італійці придумали так багато соусів, що самі не в силах класифікувати або підрахувати їх. Соуси для макаронів можуть бути густими або рідкими, тягучими, гострими або кисло-солодкими, жирними або низькокалорійними, освіжаючими або пікантними. В Італії добавки настільки полюбилися, що їх подають не тільки до макаронів, але і до інших страв: салатів, овочевих рагу, гарячих страв з м'яса або птиці, піці. Та й просто намазати на свіжоспечений хліб такий соус - неймовірно смачно. Це ситний і поживний перекус, доречний в обід або на вечерю.

Однак незважаючи на таке різноманіття, можна виділити деякі особливості, властиві класичним італійським соусом:

  • Універсальність. Практично будь-який соус з томатів або вершків можна подавати як до макаронів, так і до інших страв.
  • Натуральні інгредієнти. Італійці трепетно ​​ставляться до вибору продуктів, тому готують соус до макаронів виключно зі свіжих, натуральних інгредієнтів. До складу соусу не входить барвники, підсилювачі смаку або інші штучні компоненти.
  • Простий рецепт. Італійський соус до пасти завжди готується легко і просто. З подібним завданням впорається навіть новачок.
  • Швидкість приготування. Зробити простий томатний соус для макаронів можна за лічені хвилини. На більш складний рецепт соусу з базиліком можливо і знадобиться більше часу, проте все одно блюдо буде швидким в готуванні.
  • Насичений смак. Навіть нейтральний вершковий соус, приготований за класичним рецептом італійської кухні, вразить насиченим смаком. Це завдяки травам і спеціям, які надають заправці неповторний аромат.

Щоб не заплутатися в подібному різноманітті, є умовна класифікація соусів за кольором. Її ми і розглянемо докладніше.

Білі соуси для пасти

Всі ми знаємо легендарний соус бешамель до макаронів. Однак це лише один з видів вершкових соусів, що відносяться до національної італійської кухні. Поява білих соусів тісно пов'язана з розвитком італійського сироваріння, адже кожен рецепт передбачає використання не тільки якісних вершків, а й якогось сорта сиру. Спочатку білі соуси були простими і не відносилися до делікатесів. У них обов'язково додавали мускатний горіх, шафран, корицю і імбир, які надавали простій страві вишуканий і багатий смак. Найпопулярніший білий вершковий соус - болоньєзе, але йому не поступається соус карбонара. Він являє собою м'ясну або овочеву підливу для макаронів. Традиційно в білий соус додають вино, оливкову олію, збиті яйця, сир.

Червоні соуси для пасти

На противагу білим соусам червоні більш насичені і пікантні. Готують їх з свіжих м'ясистих томатів, обов'язково додаючи базилік, моркву, часник, гострий червоний перець, селеру. Сьогодні відомі різні види соусів для пасти на основі томатів. Класичний болоньєзе з м'ясним фаршем і луком, пікантний аррабіата з пекучими гострими нотами, найпростіший помароло, який також можна використовувати для піци. Червоні соуси багатогранні і різноманітні, тут є величезне поле для експериментів. Їх легко можна зробити жирними, насиченими або навпаки, знизити калорійність шляхом використання легких інгредієнтів (пісного м'яса, овочів, зелені).

Зелені соуси для пасти

Головний італійський зелений соус - песто. Він володіє пряним ароматом і яскравим зеленим кольором. Соус песто готують виключно зі свіжих продуктів без термічної обробки: оливкового масла, кедрових горіхів, часнику, базиліка, м'якого витриманого сиру. Не менш популярний зелений соус сальса верде на основі м'яти. Страви з ним виходять оригінальними і освіжаючими.

Як бачите, в подібному різноманітті виникає лише одне питання - як вибрати соус до пасти, якщо їх так багато? Відповідь проста - краще купити кілька готових соусів Барілла, Чумак або Торчин, щоб кожен день міняти смак страви відповідно настрою. В інтернет-магазині АкваМаркет Ви знайдете величезний асортимент традиційних італійських соусів до макаронів, приготованих за класичними рецептурами. Песто, Болоньєзе, Маринара, Аррабіата - всі ці та інші види соусів Ви можете замовити онлайн з доставкою по всій Україні. Соуси Barilla допоможуть відчути атмосферу Італії, не покидаючи меж країни. Готуйте страви італійської кухні в домашніх умовах, адже з готовими соусами для пасти це так просто!