Варення - купити Варення, джем у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Варення у Харкові


Варення - це солодка страва, яку готують з ягід і плодів, довго проварюючи їх з цукром. Це досить поширений спосіб зберегти урожай, а також заготовити на зиму корисні солодощі. Варення набуло широкого застосування в кулінарії. Його їдять як самостійний продукт, додають в кашу, поливають млинці, сирники або оладки. Готують з варенням пироги, соуси, маринади і інші блюда, різноманітність яких вражає уяву. Найпростіший тертий пиріг з варенням - кращі ласощі для домашнього чаювання. Але при бажанні можна приготувати щось особливе, вишукане і ексклюзивне. Головне - використовувати якісні продукти і знайти перевірений рецепт.

Яке буває варення

Не секрет, що сьогодні є маса способів, як правильно зварити варення з будь-яких продуктів. Є величезна кількість різноманітних рецептів, кожен з яких дивує не тільки етапами, а й використовуваними техніками, продуктами. Умовно всі різновиди варення можна розділити на два види: класичне (яке варять) і сире (плоди перетирають із цукром і закривають в простерилізовані баночки). В процесі термічної обробки інгредієнти зберігають до 80% свого складу і зберігається таке варення краще. Найкорисніше варення - сире. Інгредієнти не піддаються термічній обробці, а, отже, зберігають максимум корисних властивостей і компонентів. Однак з таким продуктом є деякі складності, оскільки його складно зберігати.

Варять варення з різних інгредієнтів. Господині проявляють неймовірну фантазію і комбінують компоненти на свій розсуд. Для виготовлення моно-продуктів використовують:

  • Ягоди. Малина, полуниця, обліпиха, калина, аґрус, смородина та ін.
  • Фрукти. Груші, яблука, айва, інжир, абрикоси, сливи та ін.
  • Овочі. Морква, гарбуз, ріпа, кабачки, баклажани, огірки і т.д.
  • Квіти. Особливо популярно варення з троянд, лаванди і кульбаби.

Також роблять горіхове варення, солодощі із соснових шишок, кірочок цитрусових або кавуна, винограду, барбарису, каштанів і навіть кактуса. Головне, знайти хороший рецепт і знати, як зробити варення густим, якщо суміш спочатку занадто рідка. При бажанні компоненти можна змішувати між собою, тим самим отримуючи незвичайні поєднання. Наприклад, варення з абрикосів, лимона і імбиру стане справжньою вітамінною бомбою, яка допоможе в зимовий період зміцнити імунітет. Варення з вишні часто варять з додаванням горіхів, а варення з персиків - з додаванням гарбуза.

Склад і калорійність варення

Оскільки до складу варення входять абсолютно різні компоненти, не дивно, що калорійність готового продукту може істотно відрізнятися в залежності від використаної сировини. Наприклад, розглянемо кілька найпоширеніших варіантів:

  • Калорійність абрикосового варення становить 236 кКал.
  • Калорійність малинового варення становить 273 кКал.
  • Калорійність малинового варення становить 165 кКал.
  • Калорійність варення з чорної смородини становить 284 кКал.

В середньому, енергетична цінність продукту варіюється в межах 200-300 ккал на 100 грам. Точну інформацію потрібно прораховувати під час приготування або уважно дивитися на упаковці. Благо, кожен виробник вказує точну калорійність варення на етикетці. Ви легко знайдете варіант з оптимальною енергетичною цінністю і складом нутрієнтів, переглянувши товари в нашому інтернет-магазині. Кожна позиція має докладний опис, що значно спрощує вибір для клієнтів, які замовляють варення онлайн і звертають увагу на його калорійність.

Варення і його користь

Про корисні властивості варення донині ходять суперечки. Оскільки продукт містить багато цукру, надмірне захоплення дійсно може зробити згубну дію. Але якщо вживати продукт в рекомендованих обсягах, організм отримає тільки користь. Цікавий факт, користь варення безпосередньо пов'язана з його складом. Відповідно, в залежності від основного продукту, з якого була виготовлена ​​солодкість, змінюється і її дія. Розглянемо найпопулярніші види варення і ефект, який вони надають:

  • Смородинове, малинове варення - головний помічник при перших ознаках застуди. Подібною дією володіє також і журавлинне варення, в якому міститься рекордна кількість вітаміну С.
  • Варення зі сливи допоможе в боротьбі за струнку фігуру, оскільки воно прискорює обмінні процеси і виявляє легку послаблюючу дію.
  • Варення з груш або гарбуза діє як сечогінне, очищає печінку і судини.
  • Полуничне варення попереджає розвиток захворювань шлунково-кишкового тракту.
  • Варення з вишні сприятливо діє на імунну систему, містить багато фолієвої кислоти, необхідної для кровоносної системи.
  • Варення з абрикосів позитивно впливає на гостроту зору, знижує ймовірність запорів, піклується про серцево-судинну систему.
  • Варення з айви рекомендовано при анемії, панкреатиті, склерозі, причому як під час нездужання, так і для профілактики захворювань. Також продукт корисний для людей, які страждають захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Будь-яке варення корисно в невеликих кількостях. Солодкий продукт сприяє виробленню серотоніну, який покращує настрій і допомагає впоратися зі стресом. Тому пити чай і додавати до нього варення з агрусу, малини, полуниці чи черешні - завжди чудова ідея!

Купити варення в Києві

Інтернет-магазин АкваМаркет подбав про всіх, хто не витрачає час на домашні заготовки. У нашому каталозі Ви знайдете великий вибір варення від топових виробників: Здорова родина, Верес, Родом з дитинства. Варення з черешні, полуниці, абрикосів на будь-який смак і гаманець. Смак продукції, приготовленої в промислових обсягах, нітрохи не відрізняється від домашнього варення. У складі виключно натуральні компоненти і безпечні складові. Купити варення можна оптом і в роздріб, замовивши доставку в будь-яку точку країни.