Ваніль - купити Для випічки та десертів у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Ваніль у Харкові


Ваніль - це приправа, яка має приємний солодкуватий аромат. Однак, незважаючи на такий запах, сама спеція на смак трохи гіркувата. Саме тому для приготування випічки або інших страв доводиться використовувати підсолоджувач, оскільки гіркуватий присмак легко зіпсує смак страви. Розтирають ваніль з цукром або використовують готовий цукор ванільний. Примітно, що зробити цукор можна самостійно. Для цього потрібно засипати кілька стручків цукровим піском, після чого підсолоджувач швидко вбере в себе характерний аромат прянощі.

Якщо грамотно додавати ваніль в страви, їжа набуває витончений і вишуканий аромат. Однак якщо трохи переборщити, блюдо стане гірким. При термічній обробці властивості прянощі посилюються, а гіркі ноти виявляються ще сильніше.

Ваніль найчастіше додають в випічку. Булочки, печиво, пироги, запіканки з тонким ванільним ароматом стають ще смачніше. Можна додавати прянощі в напої та інші страви, а вмілі кухарі поєднують цей продукт навіть з м'ясом. Всім, хто готовий на кулінарні експерименти, інтернет-магазин АкваМаркет пропонує купити ваніль оптом і в роздріб. У нашому каталозі зібрані кращі приправи від таких відомих брендів, як Мрія, Приправка, Еко, Kotanyi. Доставка з Києва здійснюється в будь-яку точку країни, а ціни на приправи у нас нижче, ніж в роздробі.

Де росте ваніль і її популярні види

Рослина найкраще плодоносить в тропічних і субтропічних областях, тому сьогодні культивують ваніль в країнах, розташованих на екваторі. Серед найбільших експортерів спеції знаходяться Китай, Індонезія, Мадагаскар. На сьогоднішній день відомо більше ста сортів ванілі, більшість з яких є декоративними. А ось спецію отримують з таких сортів:

  • Ваніль плосколистна. Найпоширеніша приправа, якій властивий насичений аромат і приємний смак. Стручки довжиною до 0,25 см забезпечують максимально високу якість прянощі.
  • Ваніль Таїті. Як випливає з назви, зростає така спеція безпосередньо на острові Таїті. Стручкова ваніль Таїті володіє екзотичним квітковим ароматом і ледь відчутною тютюновою нотою. Ця спеція не дуже концентрована, тому коштує недорого. Така ваніль знайшла широке застосування в області виготовлення косметики та парфумерії.
  • Ваніль гваделупська. Виробляється в Центральній і Південній Америці, не має високої концентрації, тому цінується менше. За аромату нагадує Таїті, також використовується для виробництва парфумів і ароматизації тютюну.

Склад і властивості ванілі

Ваніль в стручках багата корисними речовинами, включаючи дубильні і слизові. У складі ванілі є природні антиоксиданти, мінерали, поліфенол, ефірні масла. Мікроелементи магній, цинк, кальцій, залізо, калій забезпечують комплексний вплив на організм. Народна медицина здавна використовує екстракт ванілі в якості лікувально-профілактичного засобу. Зокрема, ваніль може позбавити від розладів сну і депресії, інших захворювань нервової системи, ревматизму, анемії, метеоризму. Спеція ваніль корисна при стресі, вона нормалізує роботу шлунка і нейтралізує дію алкоголю на організм. Крім того, приправа допомагає позбутися від зайвих кілограмів. Вважається, що насичений аромат ванілі знижує апетит і людині менше хочеться солодкого. Але ж Вам напевно відомо, що саме випічка в надмірних кількостях провокує набір ваги. Чим ще корисна пряність:

  • Володіє заспокійливим, розслаблюючим ефектом.
  • Прискорює метаболізм і нормалізує обмінні процеси.
  • Піклується про красу і здоров'я шкіри, позбавляє від акне, підвищує тургор.
  • Є засобом профілактики виникнення гормональних проблем або цукрового діабету.
  • Покращує самопочуття під час місячних.
  • Є сильним афродизіаком.

Калорійність ванілі безпосередньо залежить від форми випуску. Так, в стручках ванілі міститься 287 ккал на 100 грамів продукту, калорійність ванільного цукру становить 394 ккал на 100 грам. Екстракт ванілі і ванілін по калорійності ідентичні стручкам і в них міститься близько 287 ккал.

Ванілін і ванільний цукор: різниця

Багато покупців губляться в асортименті, оскільки зараз купити ваніль можна у вигляді стручків, порошку, цукру, есенції. Найчастіше споживачі плутають ванільний цукор і ванілін, тому варто уважно розібрати їх особливості. Ванілін - це ароматична речовина, тоді як ванільний цукор - це цукровий пісок з ароматом ванілі. Ванілін є натуральний або синтетичний аналог стручкової ванілі, який володіє більш концентрованим запахом. Але на смак він зовсім не солодкий, а гіркий. Тому його використовують дуже обережно в рамках рекомендованої дози. Цукор ванільний за ароматом менш концентрований, а на смак солодкий. Тому його можна застосовувати сміливіше, так як ризик зіпсувати страву зведений до мінімуму.

У нашому магазині Ви можете купити спеції в будь-якому форматі, будь то ваніль Бурбон в стручках, есенція або цукор ванільний. Всі приправи відрізняються високою якістю, герметична упаковка повністю зберігає смакоароматичні властивості продукту протягом усього терміну зберігання. Замовляйте спеції і прянощі онлайн, а ми забезпечимо швидку доставку товару в будь-яку точку України.