Кориця - купити Для випічки та десертів у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Кориця у Харкові


Кориця - це одна з найяскравіших, святкових спецій, що використовуються у світовій кулінарії. Аромат кориці бадьорить і дарує чудовий настрій. Він незмінно асоціюється з Різдвяними святами, коли звідусіль ми чуємо запах глінтвейну або пряної випічки. У продажу можна знайти палички кориці або мелену спецію у вигляді порошку. І той, і інший варіант однаково затребуваний у покупців. Палички кориці зберігаються довше, зберігають концентрований аромат, ніж кориця мелена. Тому багато хто воліє купувати саме трубочки, а потім самостійно подрібнювати їх в порошок по мірі необхідності.

Родина кориці це Цейлон. Саме тут вирощують справжні спеції, які виростають у вигляді рясного чагарнику, що відноситься до сімейства лаврових. Кориця як рослина в диких умовах може досягати висоти 10-15 метрів. Листя молодої рослини забарвлені в малиновий або червоний колір, тому що пігмент антоціан захищає чагарник від дії ультрафіолетових променів. Згодом крона стає темно-зеленою. Примітно, що характерний аромат виділяють не тільки гілочки і листя, а й кора.

На сьогоднішній день відомо більше 250 видів кориці. Основні сорти - Cinnamomum zeylanicum і Cinnamomum cassia. Деякі споживачі плутаються в назвах, вважаючи кассію зовсім іншою пряністю. Але будьте впевнені, кориця і кассія - це одне і те ж. Просто мова йде про різні сорти рослини.

Смакові якості прянощі

Кориця має солодкий аромат і в'язкий, трохи терпкий смак. Гурмани вміють відрізняти сорти кориці в залежності від місця походження. Так, цейлонська пряність кориця характеризується солодким смаком і ніжним ароматом. А ось китайська спеція виділяється серед всіх своїм різким, концентрованим ароматом і гіркуватим присмаком. Маларабскі прянощі сподобаються шанувальникам пікантних смаків, так як в кориці присутня гострота і пекучі нотки.

Хімічний склад

Кора рослини містить до 4% ефірного масла, яке складається з альдегіду коричної кислоти (65-70%), евгенолу (5-10%), фелландрен, ліналоола, фурфуролу. Присутні в складі кальцій, крохмаль, дубильні речовини, фосфор, магній, вітаміни С, А, РР і групи В.

Лікувальні властивості

Користь кориці для організму неоціненна. Подібно імбиру, кориця має багатий вітамінно-мінеральний склад, тому вважається універсальним засобом для профілактики і лікування різноманітних хвороб. Чай або кава з корицею добре підбадьорить і позбавить від втоми. Також пряність допомагає:

  • Знизити артеріальний тиск.
  • Поліпшити апетит і нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту.
  • Очистити дихальні шляхи.
  • Усунути запальні процеси.
  • Стимулювати мозкову діяльність і підвищити концентрацію уваги.
  • Очистити організм від шлаків, токсинів і солей важких металів.
  • Нормалізувати рівень цукру в крові.

Також кориця має противірусну та антибактеріальну дію, тому підтримує організм в період поширення гострих респіраторних захворювань. Тісно пов'язані між собою кориця і дієта. Пряність не тільки прискорює метаболізм, але і сприяє більш активному спалюванню жирових відкладень. Мелена кориця стане прекрасним доповненням до корисного перекусу і десертів. Але найефективніше при схудненні допомагає спеціальний жироспалюючий напій. У нього входить вода і кориця з медом. Пити такий засіб потрібно вранці за півгодини до сніданку і на ніч перед сном. Корисний вітамінний напій не дає жиру шансів акумулюватися в тілі.

Кориця: як приймати як тонізуючий засіб

Додайте в раціон оригінальний напій, який має загальнозміцнювальну, омолоджуючу, тонізуючу дію на організм. Для цього візьміть виноградний сік, мелений бадьян і мелену корицю. Прогрійте рідину на малому вогні до температури 40 градусів, після чого всипте в неї спеції. Ретельно розмішайте і потримайте на вогні 3-5 хвилин, не доводячи до кипіння. Вживайте вранці, щоб підбадьоритися і зарядитися енергією. Крім того, такий напій активізує роботу головного мозку, зміцнює судини, помітно покращує зір.

Кориця в кулінарії

Пряність активно застосовується в кулінарії для приготування різноманітних страв. Найчастіше це десерти, які щедро присмачують дрібкою меленої кориці. Спеція прекрасно поєднується з фруктами, шоколадом, гарбузом, рисовими пудингами і кашами. Ну а пишні булочки з корицею здатні підкорити серце кожного гурмана. Спеція є обов'язковим елементом приготування багатьох класичних страв: штрудель, різноманітні пироги, печива, булочки сіннабон. Однак можна додавати мелену пряність в звичайні сніданки, мюслі, пшеничну або вівсяну кашу. Це не тільки додасть звичній страві незвичайний смак, але і зарядить енергією і бадьорістю на весь день. Спеція ідеально підходить для додавання в компоти, киселі, каву, чай, джеми. Ну а кориця і глінтвейн взагалі вважаються класичною комбінацією.

З якими спеціями поєднується кориця: бадьян, кардамон, аніс, куркума, чорний перець, гвоздика, фенхель.

Експериментуйте, відкривайте нові смаки і комбінації, а ми підтримаємо Вас у кулінарних починаннях. АкваМаркет пропонує вигідно купити з доставкою корицю мелену або в паличках. У нашому онлайн-каталозі представлені тільки натуральні спеції та прянощі за найнижчою ціною в Києві. Доставка здійснюється по всій Україні, є можливість замовлення оптом. Справжня цейлонська кориця для підприємств сегменту HoReCa, а також пекарень, компаній по виробництву кондитерських або хлібобулочних виробів. Замовляючи корицю онлайн, Ви економите час і сили, а ще зберігаєте кошти, адже наші ціни істотно нижче за рахунок прямих поставок товару безпосередньо від виробників. Менеджери АкваМаркет завжди на зв'язку, щоб відповісти на будь-які питання.