Желатин та агар-агар - купити Для випічки та десертів у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Желатин та агар-агар у Харкові


Желатин - це напівпрозора тверда речовина, яка легко ламається і практично не має запаху або смаку. Це своєрідний природний загусник, який використовується в промисловості, кулінарії і області народного господарства. Напевно, Ви здивуєтеся, але з желатином роблять не тільки желе. Без цього продукту не обходяться в фармацевтиці, біології, виробництві фото- і кінотехніки, а також у виготовленні штучних перлів.

З чого роблять желатин? Основною сировиною виступають кістки, хрящова тканина і сухожилля домашньої худоби, призначеної на забій. Тому за своєю суттю желатин є похідним колагену, який відповідає за функціонування кісток, шкірних покривів, зв'язок. Субстанція легко плавиться при нагріванні, а потім твердне при охолодженні. Якщо розвести порошок у воді, вийде густа гелеобразна маса. Завдяки таким властивостям багато страв можна перетворити на справжню прикрасу обіднього столу. З желатину роблять холодці, заливні торти, суфле, киселі і пудинги. Він допомагає освітлити яблучний сік або вино. Крім того, без желатину складно робити святкові прикраси для десертів.

Види желатину

У магазині АкваМаркет Ви можете купити желатин листовий, гранульований і порошкоподібний. Кожен варіант має свої особливості, проте має аналогічні властивості. Тому желатин Еко, Мрія, Приправка використовують для того, щоб згустити або стабілізувати продукти, страви. Щоб приготувати дивовижний десерт з желатином знадобиться мінімум продуктів: сік, загущувач і ягоди для прикраси. Це звичайне желе, яке ми так любимо з дитинства. Але це найпростіший варіант. При бажанні Ви легко приготуєте глазур на желатині, незвичайний пиріг або суфле. Оскільки у продукту немає яскравого смаку, його можна використовувати як для солодких, так і для солоних страв. Головне розуміти, як розвести желатин в разі роботи з тим чи іншим продуктом. Для рідких інгредієнтів знадобиться менше загусника, а ось для щільних і фактурних продуктів доведеться додати трохи більше. Кожен виробник вказує на упаковці, скільки потрібно желатину на 1 літр рідини. Тому складнощів з розведенням не виникне.

Користь желатину

Оскільки до складу желатину входять різноманітні корисні компоненти, він сприятливо діє на організм людини. Так, в ньому містяться легкозасвоювані білки, жири, мінерали і мікроелементи, а ще набір амінокислот. Як результат, харчовий желатин:

  • Прискорює обмінні процеси, чим сприяє схудненню. Тому якщо регулярно їсти курячий холодець з желатином, можна скинути пару зайвих кілограмів. При цьому калорійність желатину становить всього 62 кКал на 100 г.
  • Дарує заряд бадьорості і відновлює енергію, витрачену протягом дня.
  • Зміцнює серцево-судинну систему, що особливо важливо для людей похилого віку, спортсменів, жителів міст з несприятливою екологічною обстановкою.
  • Покращує концентрацію уваги і підвищує активність мозкової діяльності.
  • Уповільнює процеси старіння, зміцнює шкіру і підвищує її еластичність. Тому желатин отримав застосування не тільки в кулінарії, але і в косметології. Маска для обличчя з желатином усуває невеликі мімічні зморшки, відновлює тургор. А оскільки в складі продукту багато білка, використовувати його можна і для догляду за волоссям. Желатинова маска для волосся відмінно зміцнює локони, насичує їх протеїном, бореться з посеченими кінчиками.
  • Прискорює зрощення кісток і зміцнює їх. Реабілітація після переломів або травм проходить в рази швидше, якщо желатин присутній в раціоні.

Желатин і агар-агар чим відрізняються

Нещодавно на полицях магазинів з'явився інший загущувач під назвою агар-агар. У багатьох споживачів виникло логічне питання, чим відрізняються продукти і який з них краще використовувати для приготування своїх кулінарних шедеврів. Давайте розберемося.

Агар-агар - це продукт, отриманий із червоних і бурих морських водоростей. Його калорійність складає 12 кКал на 100 г. Різниця полягає в походженні. Желатин містить продукти тваринного походження, а агар-агар ні, тому підходить для веганів і вегетаріанців. Походження загусників визначає їх деякі особливості:

  • Агар-агар застигає швидше, тому їм зручно працювати навіть в спеку. Консистенція готового блюда виходить щільна і пружна. Тому його часто використовують для виробництва желейних або мармеладних жувальних цукерок.
  • Маса з желатину ніжніша, вона тане в роті. Крім того, вона виходить ідеально-прозорою. Це важливо враховувати перед тим, як приготувати заливне блюдо.
  • На одну й ту ж саму кількість продуктів буде потрібно набагато більше желатину і менше агар-агару.

Як правильно використовувати агар залежить від продуктів, з якими планується працювати. Уважно вивчіть етикетку, там вказані всі подробиці.

Купити желатин і агар-агар відмінної якості Ви можете в нашому інтернет-магазині. Діє доставка по Україні, в Києві можливий самовивіз. Широкий асортимент за приємними цінами, желатин харчовий натуральний Kotanyi, Dr.Oetker, Мрія, Еко для кулінарії та інших сфер виробництва.