Підбір за параметрами (0)
Чорний перець у Харкові
Чорний перець - це сама вживана прянощ в світі. Вона володіє пекучим смаком, який не вимірюють за стандартною шкалою. Справа в тому, що шкала Сковілла передбачає вимір ступеня пекучості в залежності від вмісту в перці капсаїцину, а в чорному перці за пекучість відповідає інший компонент - пиперин. Батьківщиною спеції є Південна Індія, однак сьогодні культивують чорний перець в різних куточках світу. Можливо, Ви не бачили, як росте чорний перець, але неодмінно впізнаєте його зовні. Це невеликі круглі горошини чорного або темно-коричневого кольору. У них пікантний смак і насичений аромат. Зерна перцю здавна використовують в кулінарії і народній медицині, а сьогодні їх часто додають до складу парфумів. Перець добре поєднується з такими складовими, як амбра, неролі. І парфуми виходять дійсно незвичайні, з пікантною нотою.
Для виробництва прянощі, використовуваної в кулінарії і народній медицині, беруть такі види чорного перцю:
- Малабар. Індійська пряність з максимальною концентрацією пиперина. Зерна великі, виділяють сильний аромат.
- Лампонг або індонезйскій чорний перець довгий. Спеція з острова Суматра. Не поступається за концентрацією пиперина сорту Малабар. Зерна трохи менші, однак містять велику кількість ефірних масел.
- Сарвак. Пряність родом з Малайзії, яку імпортують в Великобританію і Німеччину.
- Китайський чорний перець з острова Хайнань. Новинка на світовому ринку. Однак спеції притаманний тонкий аромат і м'який смак.
Згідно з численними дослідженнями, чорний перець володіє протизапальними і антиоксидантними властивостями. Але любимо ми його зовсім не за це. Адже перець - це найкраща приправа до будь-яких страв. Він додає продуктам особливу смакоароматичну ноту, а замінити чорний перець практично неможливо. Адже його смак і аромат неповторні.
Чорний перець. Користь для організму
У складі цієї спеції присутня величезна кількість корисних речовин, в числі яких клітковина, вітаміни, мінерали, ефірні масла, рослинні жири. Найчастіше використовують перець для стимулювання апетиту і поліпшення травних процесів. Крім цього у прянощі є й інші властивості. Наприклад, перець чорний горошком активізує кровообіг в області головного мозку, тим самим покращуючи пам'ять і розумову діяльність. Незаперечна користь чорного перцю для нервової системи, на яку пряність діє як природний антидепресант. Народна медицина рекомендує регулярно вживати чорний перець для профілактики серцево-судинних, онкологічних захворювань.
Можливо, Ви не знали, але в чорному перці міститься більше вітаміну С, ніж в апельсині. Цінують приправу ще за одну унікальну властивість - перець здатний підсилювати дію інших лікарських рослин, что в свою чергу підвищує ефективність лікування. Ось ще кілька корисних властивостей цього продукту:
- Екстракт чорного перцю обов'язково додають в зігріваючі мазі і настоянки від різних хвороб суглобів.
- Перець горошок з медом - відомий в народній медицині відхаркувальний засіб, здатний полегшити навіть найскладніший кашель.
- Тим, хто хоче скинути зайву вагу, краще додавати в страви перець чорний мелений, оскільки він руйнує жирові клітини і прискорює метаболічні процеси.
- У перці міститься пиперин, який прискорює лікування вітіліго.
- Часто застосовують чорний перець від проносу. Рецепт вкрай простий, але дієвий. Знадобиться тільки чорний перець з водою. Змішувати інгредієнти не потрібно. Ковтають горошини по черзі, запиваючи рідиною. Обсяг води повинен становити не менше 200 мл.
Чорний перець ефективний в боротьбі з будь-якими запальними процесами, тому має потужну антиоксидантну дію і захищає організм від передчасного старіння.
Застосування в кулінарії
Перець чорний набув поширення в кухнях всього світу. Універсальна приправа, яка гармонійно поєднується з будь-якими продуктами. Додають чорний перець в перші і другі страви, салати, запіканки. Будь бульйон стане більш насиченим, якщо в нього кинути кілька горошин чорного перцю. Мелений перець додають в салати, смажені, варені, запечені другі страви. Неможливо уявити виробництво ковбасної продукції і м'ясних делікатесів без чорного перцю, оскільки він не тільки покращує смакові якості заготовки, а й збільшує термін зберігання продуктів.
Аромат перцю швидко випаровується, якщо зберігати його у відкритій тарі. Досвідчені кухарі рекомендують купувати чорний перець в млині і подрібнювати його безпосередньо перед вживанням або додаванням в блюда.
Де знайти натуральний чорний перець в Києві
Шанувальникам якісних спецій інтернет-магазин АкваМаркет підготував спеціальну пропозицію - величезний асортимент чорного перцю від кращих світових виробників: Carmencita, Kotanyi. Nomu, Приправка. На полицях нашого магазину Ви знайдете прянощі з різних куточків світу, і всі вони відрізняються не тільки бездоганною якістю, але і відмінним смаком. Для представників сегменту HoReCa у нас знайдеться чорний перець в стіках, фасований порційно. Його зручно використовувати в закладах громадського харчування. Мелений перець і перець горошком, суміші перцю з іншими прянощами або сіллю. Величезний вибір, доступні ціни, можливість купити перець чорний оптом за ціною виробника. Edel, Еко, Мрія, Carmencita - це лише мала дещиця брендів, представлених в нашому каталозі. Загляньте і переконайтеся самі. Нагадуємо, що доставка діє по всій Україні!