Підбір за параметрами (0)
Аніс у Харкові
Аніс і бадьян часто плутають між собою. У багатьох рецептах спеції вважаються взаємозамінними, оскільки у них схожий смак і аромат. Масло у вогонь підливає і той факт, що обидві прянощі традиційно додають в глінтвейн. Насправді, бадьян і аніс - це дві різні спеції, навколо яких постійно ходять запеклі суперечки. У деяких кулінарних книгах охоче замінюють аніс бадьяном і навпаки. Хтось навіть вважає що насіння анісу є фактично нелозрілим бадьяном. Однак всі ці переконання помилкові.
Дійсно, у бадьяна і анісу досить схожі властивості і область застосування. Однак у спецій зовсім різне походження. Тож не дивно, що споживачі взяли до уваги лише властивості приправ, тому зарахували їх до однієї категорії. Крім того, в Україні спочатку з'явився аніс, а справжній бадьян був завезений набагато пізніше. В результаті зірочки бадьяна в народі стали називати «аніс зірчастий».
В інтернет-магазині АкваМаркет Ви можете купити будь-які види спецій, в тому числі аніс і бадьян. Якісні і натуральні прянощі з доставкою по Україні. Перш, ніж замовити ту чи іншу приправу, рекомендуємо ознайомитися з характеристиками товару.
Особливості спецій
Щоб зрозуміти різницю між цими приправами варто звернутися до витоків, а точніше, зрозуміти, як зростає аніс і бадьян. Останній являє собою велике дерево, яке після цвітіння утворює маленькі плоди. Згодом плоди бадьяна висихають, і перетворюються в тверді і ароматні зірочки, які ми звикли використовувати в якості приправи. Що таке аніс? Це не дерево, а невелика рослина сімейства зонтичних. Зовні аніс нагадує кріп або фенхель. Однорічна рослина дає насіння з характерним смаком і ароматом.
Як пахне аніс? Аромат у насіння в міру пряний, але не дуже концентрований. Тонкий і освіжаючий запах з легкими нотами кислоти. Запах бадьяна трохи нагадує аніс, але він більш складний, концентрований і насичений. Обидві спеції на смак солодкуваті, однак бадьян трохи гіркий.
Користь спецій
Обидві спеції відмінно допомагають при перших симптомах простудних захворювань. Чай або інший гарячий напій, щедро присмачений анісом і бадьяном, сприяє швидкому одужанню і повністю усуває неприємні симптоми. Крім того, у спецій є і інші корисні властивості. Чим корисний бадьян:
- Стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, покращує апетит, нормалізує процеси травлення.
- Позбавляє від метеоризму і здуття живота.
- Має м'яку сечогінну дію.
- Покращує роботу ендокринної системи.
- Зміцнює імунітет і підвищує опірність організму інфекціям.
- Надає загальнозміцнюючу дію.
- Стимулює вироблення естрогену, завдяки чому нормалізує цикл і зменшує біль при місячних.
У анісу не менше великі корисні властивості, які надають сприятливу дію на організм людини. Зокрема, аніс володіє потужною відхаркувальною дією, тому використовується для лікування багатьох бронхолегеневих захворювань, астми і навіть при втраті голосу. Крім того, аніс - це ефективний жарознижуючий засіб, який прискорює одужання хворих на грип і ГРВІ. Для матерів-годувальниць аніс стає незамінним помічником, оскільки він збільшує кількість грудного молока. Так само, як і бадьян, аніс усуває спазми в кишечнику, позбавляє від метеоризму, покращує роботу шлунково-кишкового тракту.
Приправа бадьян і її застосування
Кулінари усього світу досить активно використовують бадьян для приготування різноманітних страв. І якщо в Україні ми звикли бачити бадьян тільки в напоях типу глінтвейн або різних десертах, то світове застосування спеції дуже різноманітно. Ось лише кілька прикладів:
- У США бадьян додають в начинку для деяких видів хот-догів, комбінуючи сосиску і квашену капусту.
- У Китаї традиційно подають суп з акулячих плавців, додаючи бадьян безпосередньо в бульйон. Так блюдо виходить освіжаючим і цікавим.
- В'єтнамський суп фо-бо неможливо уявити без бадьяна і імбиру, завдяки яким бульйон стає пікантним, а м'ясо - більш м'яким і ніжним.
В Італії, Іспанії, Росії, на Гаваях бадьян набув широкого поширення. Його обов'язково додають в чай масала, тайський чай з льодом, каву по-бедуїнських і інші національні страви. Спеція бадьян добре поєднується з імбиром, гвоздикою, чорним перцем, фенхелем і корицею.
Приправа аніс і її застосування
Аніс прекрасно доповнить будь-які солодкі страви і напої. Пряність додають в компоти, варення, напої. Нерідко застосовують спецію і для м'ясних страв, використовуючи аніс як компонент для маринаду. Однак додавати його потрібно трохи, оскільки надлишок приправи зробить блюдо гірким. Аніс, як і бадьян, розм'якшує структуру м'яса, роблячи його більш ніжним і м'яким. Також в якості експерименту аніс можна додати в соуси і підливи, тісто для млинців. Найкраще аніс поєднується з перцем, цибулею, часником. Примітно, що напої з бадьяном стимулюють травлення, а також усувають симптоми алкогольної інтоксикації.
Купити аніс і бадьян в Києві
Ароматні зірочки і дрібне насіння бадьяна, анісу - рідкісний гість у київських супермаркетах. Найчастіше спеції продаються в спеціалізованих магазинах, знайти які досить непросто. На сайті АкваМаркет кожен бажаючий зможе купити бадьян і аніс від кращих виробників, замовивши спеції з доставкою по Україні. Ми співпрацюємо тільки з перевіреними брендами, які постачають на ринок якісні, смачні спеції і приправи. Kotanyi, Ямуна, Мрія, Приправка, Еко - це лише мала частина виробників, продукція яких продається в нашому магазині. Ви можете вибрати зручну форму упаковки: баночка, маленький або великий пакет, дой-пак. Для представників сегменту HoReCa спеції продаються за оптовими цінами, що дозволяє заощадити і замовити аніс і бадьян про запас.