Підбір за параметрами (0)
Урбеч у Харкові
Все частіше на полицях магазинів можна побачити невеликі баночки з пастою, на яких написано «Урбеч». Не всі українці знайомі із цим продуктом, який за фактом вважається однією з національних дагестанських страв. Урбеч - це паста з сирого насіння або горіхів, що не пройшли термічну обробку. Сировина перетирається до однорідної маси, в результаті виходить м'яка паста, яку можна їсти ложкою або додавати до інших страв. Класичний урбеч із льону готують без додавання цукру чи меду, тому урбеч та правильне харчування не просто сумісні, а ідеально сумісні. Подібна добавка з високою енергетичною цінністю допоможе підтримувати організм у тонусі, заповнювати нестачу вітамінів та поживних речовин, а також підтримувати здоров'я. Чи варто говорити про те, що лляний урбеч не тільки корисний, але ще й смачний. Цей продукт по праву називають суперфудом, адже фактично це концентрат, що складається з максимально корисних компонентів. Чи варто купити урбеч і що в ньому особливе? Розберемося разом.
Особливості пасти з насіння та горіхів
Залежно від основного продукту, що входить до складу, змінюються корисні властивості пасти та її калорійність. Однак у будь-якому випадку вона містить незамінні жирні кислоти, рослинний білок, вітаміни, мінерали та інші корисності. Усі пасти поєднують загальні особливості:
- Натуральна сировина, яка не піддається термічній обробці.
- У горіхах та насінні зберігається максимальна користь.
- Висока поживна цінність, що покриває енерговитрати організму.
- У складі немає барвників, ароматизаторів, консервантів та інших штучних добавок.
- Оригінальні смакові характеристики, властиві оригінальному продукту.
Не дивно, що урбеч набув такого широкого застосування. Пасту можна назвати і біологічно активною добавкою, здатною збагатити будь-який раціон. Усього чайна ложка продукту на день забезпечить Вашому організму потрібну кількість вітамінів, мінералів, інших корисних речовин. Також високоживильна паста має лікувально-профілактичну дію залежно від основного компонента.
Справжній дагестанський урбеч обов'язково готують вручну, перетираючи насіння чи горіхи на кам'яних жорнах. Потім до складу додають трохи олії та вершкового масла, щоб надати продукту потрібну консистенцію. Вважається, що урбеч - це вишукані ласощі, але пасту нерідко використовують як заправку, наприклад, для салату або для каші.
Цікавий факт, але і в промисловому виробництві для подрібнення сировини використовуються кам'яні жорна, тільки розмір їх більший. Виробництвом урбечу займається безліч брендів. Найбільше українським споживачам сподобалися пасти Рідна Хата, Інша Їжа. У нашому магазині Ви знайдете не лише ці продукти, а й урбеч інших виробників. Найбільший в Україні вибір паст з горіхів та насіння, доступні ціни, миттєва доставка з Києва до будь-якої точки країни.
Види урбечу та його застосування
Класичний урбеч роблять із насіння льону. Ця паста має в'язку консистенцію та м'який смак. Висока концентрація поліненасичених жирних кислот Омега-3 зміцнює серце та судини. Крім того, лляний урбеч очищає кишечник, стимулює обмінні процеси, дбає про суглоби. Але це лише один вид пасти, а їх є безліч. Розглянемо найпопулярніші товари:
- Урбеч із абрикосових кісточок. Має ледь помітну гіркуватість, чому у пасти пікантний смак. Абрикосовий урбеч зміцнює серце, імунну систему, активує обмінні процеси та має антиоксидантні властивості. Крім того, паста містить велику концентрацію вітаміну В17, який пригнічує ріст ракових клітин.
- Урбеч із кунжуту. Яскравий горіховий післясмак цієї пасти робить її улюбленцем серед інших різновидів. Кунжутний урбеч чемпіон за вмістом кальцію, який корисний вагітним і людям похилого віку, а ще маленьким дітям, організм яких тільки починає формуватися. Кунжутна паста зміцнює імунітет, сприяє зростанню м'язової маси, має делікатну проносну дію.
- Мигдальний урбеч. У пасти ніжна текстура, а в смаку переважають солодкі ноти. Урбеч з мигдалю підтримує здоров'я печінки, має м'яку жовчогінну дію, корисний для нігтів, зубів, серцево-судинної системи. Крім того, продукт має кровоочисну дію.
- Урбеч із насіння гарбуза. Паста з яскравим ароматом і смаком сирого гарбузового насіння неймовірно корисна для нервової системи. Крім того, насіння гарбуза сприяє зміцненню зорової системи, має омолоджуючу дію. У пасті багато цинку, тому урбеч із гарбузового насіння заповнює запас енергії та підвищує тонус організму.
Як правильно їсти урбеч
Є багато різних способів, як їсти урбеч і з чим його поєднувати. Тут немає строгих правил і все залежить лише від вашої фантазії. Намазуйте пасту на хліб, тости, хлібці чи печиво. Використовуйте урбеч як начинку для млинців або топпінг для оладок, сирників, запіканок. Змішуйте пасту з йогуртом, медом або кленовим сиропом, щоб зробити солодкий соус. Додайте урбеч до сиру або йогурту, щоб наситити їх смак і підвищити харчову цінність. Їсти урбеч можна навіть чайною ложкою, виймаючи пасту з банки. АкваМаркет пропонує Вам спробувати якомога більше видів пасти, адже ціна на урбеч у нашому магазині є максимально доступною навіть для роздрібних покупців.