Гірчиця - купити Соуси у Харкові, доставка води у Харкові - АкваМаркет
УВАГА!
Шановні Клієнти у зв'зку з посиленням бойових дій у Харкові і Харківській області, наша компанія вимушена призупини доставку.
Як тільки, бойові дії вщухнуть і ми зможемо безпечно доставляти для Вас товари, доставка буде відновлена.
Бережіть себе! Разом до перемоги!
filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

- грн
Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.

Гірчиця у Харкові


Гірчиця - це одна з найпоширеніших приправ у всьому світі. Готують її з насіння однойменної рослини. Гірчиця буває чорною, білою, коричневою, жовтою. Примітно, що приправа випускається в різних форматах: сухий порошок, сухі зерна, готовий пастоподібний соус. Залежно від консистенції варіюється застосування приправи.

Гірчиця. Хімічний склад і калорійність

Незважаючи на різноманітність сортів рослини, хімічний склад і харчова цінність у них практично ідентична. Гірчиця в зернах містить жири, білки і вуглеводи, крохмаль, трохи харчових волокон, цукор, ефірні масла і міронову кислоту. Що стосується вітамінів, то тут присутня група В, вітамін А, D, Е і ще мінеральні солі. А ось калорійність продукту буде залежати від того, який саме різновид Ви плануєте використовувати. Гірчиця рослина містить 162 кКал на 100 грам, а ось готовий соус приблизно 67 кКал.

Користь гірчиці

Оскільки насіння багаті білком, органічними кислотами і природним крохмалем, продукт сприятливо впливає на організм зсередини. Гірчиця - це потужний антиоксидант, який бореться з передчасним старінням клітин і тканин. Регулярно вживаючи в їжу насіння або готовий соус, можна відзначити позитивну динаміку зміни стану шкіри. Вона стає більш пружною, гладкою, вирівнюється колір.

Мікроелементи (фосфор, цинк, калій, магній) піклуються про здоров'я серця і судин. Крім цього гірчиця захищає організм від вільних радикалів, знижує рівень поганого холестерину в крові. Рекомендують їсти соус людям, що страждають від захворювань жовчного міхура, печінки. Корисний продукт гіпертонікам. У чому ще полягає користь гірчиці:

  • Прискорення метаболізму.
  • Нормалізація сольового обміну.
  • Зміцнення кісткових тканин.
  • Вирівнювання гормонального фону.
  • Нормалізація кровообігу.
  • Зміцнення імунітету.

Також варто відзначити, що гірчиця є природним антисептиком, здатним знищувати віруси і бактерії. Безумовно, соус не замінить антибіотики, але стане допоміжним або профілактичним засобом в боротьбі з патогенною мікрофлорою і вірусами.

Завдяки своїм унікальним властивостям гірчиця знайшла застосування не тільки в кулінарії, але і в медицині, в побуті і навіть в садівництві.

Як роблять готовий соус «Гірчиця»

Процес виробництва соусу з цільних насіння досить складний. Спочатку сировину очищають і подрібнюють. Отриману масу перемелюють до найменшої фракції, порівнянної з борошном. Потім додають інгредієнти, які передбачає конкретний рецепт гірчиці. Наприклад, це мед, прянощі або спеції, цукровий сироп, винний оцет або вино, хрін. Потім суміш залишають на кілька годин, щоб відбулася ферментація. Останній етап - повторне подрібнення ферментованої маси до стану пасти. Завдяки такому процесу соус набуває одноманітну текстуру і вершкову консистенцію.

Популярні види гірчиці:

  • Російська (столова). Традиційна приправа для слов'янської кухні. Готують її з гірчичного порошку з додаванням солі, оцту і рослинного масла. Відрізняється різким і пікантним смаком.
  • Англійська. Основою приправи виступає біла і коричнева гірчиця в зернах, яку перемелюють з додаванням куркуми і борошна.
  • Зерниста. Відрізняється від інших видів тим, що містить не тільки перемелені, а й цілі насіння рослини. Ця гірчиця використовується в складі всіляких маринадів для м'яса, птиці.
  • Діжонська гірчиця. Вперше була приготовлена ​​в невеликому французькому містечку Діжон, звідки і пішла назва. У складі є чорне і коричневе насіння, сік недостиглого винограду або біле вино, винний оцет. Це традиційна французька гірчиця, яка набагато солодша за інші види приправи. Також унікальна особливість продукту полягає в тому, що діжонська гірчиця зберігається гірчичне масло, а ось у звичайній його немає, тому в рецепті використовується звичайне рослинне.
  • Креольська. В процесі перемелювання маринованого в оцті насіння до нього додають трохи хрону, тому така гірчиця гостра. Відрізняється виразним смаком, який не сплутати з іншими варіантами приправи.
  • Американська гірчиця. Ще її називають жовтою через яскравий колір. М'яка, делікатна, в міру солодка. Найчастіше використовується в якості добавки до хот-догів або бургерів. Своїм легким смаком продукт зобов'язаний наявності в складі білого насіння гірчиці. А яскравого кольору виробники домагаються шляхом додавання до складу куркуми.
  • Медова гірчиця. Гармонійне поєднання солодощі та пікантної гостроти роблять соус неймовірно популярним. Саме медова гірчиця найчастіше використовується для приготування маринадів або салатних заправок.

Кожен вид виділяє своє гастрономічне поєднання. Саме тому Вам варто спробувати всі сорти, щоб знайти ідеальне рішення для застосування на кухні. АкваМаркет допоможе купити з доставкою гірчицю за вигідними цінами. У нас є соуси в великих і маленьких скляних банках, пластикових коробах, дой-паках, пляшках. Різноманіття виробників дозволить вибрати і продегустувати різні сорти. АкваМаркет піклується про якість, тому співпрацює тільки з перевіреними брендами. Гірчиця Верес, Kuhne, Королівський смак, Руна, Торчин оптом і в роздріб. Представникам сегмента HoReCa зробимо приємну знижку, щоб покупка великою партією була максимально вигідною. У нашому магазині є свіжі приправи і соуси до Вашого столу!