0

Ігристе вино у Харкові


Ігристе вино - самий святковий напій. Яким би не був привід, завжди приємно підкріпити подію келихом іскристого напою. Рожеве ігристе вино саме по собі здатне дарувати гарний настрій, перетворюючи звичайну сімейну вечерю в маленьке свято.

Купити з доставкою ігристе вино в Києві сьогодні не складно. Сучасний ринок пропонує різноманіття марок, смаків, сортів і назв. В такому великому асортименті деколи складно зорієнтуватися. Що вибрати: брют, напівсухе або напівсолодке? Компанія АкваМаркет відібрала найкращі марки ігристого вина для Вашого урочистого заходу. Ми регулярно оновлюємо асортимент, пропонуючи покупцям як доступні варіанти алкоголю, так і елітні сорти ігристих вин, а також вінтажні напої. Вибрати продукцію в нашому інтернет-магазині легше простого. Кожна позиція містить докладний опис із зазначенням особливостей напою, його міцності і точної вартості для оптового і роздрібного замовлення. На АкваМаркет ігристе вино представлено в широкому асортименті. Велика географія поставок: Франція, Італія, Португалія, Україна, Іспанія. Кращі ігристі вина світу вже чекають на Вас. Ласкаво просимо!

Як роблять ігристе вино

Існує три класичних способа виготовлення ігристих вин. Ці методики використовують практично всі сучасні виробники. Технології відрізняються обладнанням і часом дозрівання напою. Як роблять ігристе вино:

  • Метод шампанізації. Самий трудомісткий і тривалий метод. За аналогічною технологією в регіоні Шампань роблять справжнє шампанське. Суть процесу полягає в тому, що вино після дозрівання розливають в спеціальні пляшки і залишають в погребі з певною температурою і рівнем вологості. У такій обстановці напій бродить повторно, а в рідині утворюються ті самі бульбашки.
  • Метод Шарма. Молоде вино переміщують в великі металеві ємності з автоматичними поршнями. Шляхом регулювання температури і сили тиску поршня вино примусово доводять до повторного бродіння. Потім напій розливають по пляшках.
  • Козачий метод. Трохи схожий на класичний спосіб шампанізації. У процесі приготування до основного напою додають молоде вино на етапі бродіння. Відбувається повторний процес бродіння суміші. В результаті виходять смачні ігристі вина з високим вмістом цукру.

Ігристе вино і шампанське. У чому відмінності

Якщо заглибитися в класифікацію, то варто згадати, що ігристе вино і шампанське вважаються різними напоями. В Україні прийнято об'єднувати ці два поняття, розділяючи напої на види тільки за смаковими якостями і кольором. Насправді шампанське і вино ігристе істотно відрізняються один від одного. І ось в чому полягає різниця:

  • Вино ігристе виробляють кількома способами. Це метод Шарма, класичний спосіб і метод газування. А ось шампанське роблять тільки по одній традиційній методиці. Особливості виробництва безпосередньо визначають ціновий діапазон продукції. Наприклад, ігристі вина, які роблять методом газації, найдоступніші на ринку. Їх ціна по кишені більшості споживачів. А ось ігристе, яке зроблено за класичним рецептом, відразу зростає в ціні і переходить в сегмент преміум продукції.
  • Ігристе вино можуть виробляти з різних сортів винограду, тоді як для справжнього шампанського підходить тільки шість.
  • Напої відрізняються по витримці. Ігристе знаходиться в бочках близько 15 місяців, а шампанське - 18.

Варто також пам'ятати, що згідно з правилами Світової організації торгівлі асоціації шампанським можуть називатися ігристі вина, вироблені виключно на території виноробів французької провінції Шампань. Тому якщо виробник точно дотримується методики, але виробляє продукцію за межами регіону Шампань, вино варто називати ігристим.

Вино ігристе. Правила подачі та гастрономічна сполучуваність

Напої даної категорії прийнято подавати злегка охолодженими. Як і шампанське, ігристе вино розкриває свій букет при температурі + 6 + 9 градусів. Подають пляшку в спеціальному відрі, наполовину заповненому водою з льодом. Ігристе вино гармонійно підкреслить смак риби, морепродуктів, білого м'яса. Воно підходить до фруктових десертів, морозива, легких закусок. Відмінно напій поєднується зі шляхетними видами сиру. Сомельє також рекомендують поєднувати алкоголь з шоколадом.

Ігристе вино. Класифікація

У даній групі алкогольних напоїв є кілька критеріїв класифікації. Існує ігристе вино рожеве, біле, червоне. Класифікуються напої в залежності від загальної кількості цукру. За даним критерієм можна виділити такі види ігристих вин:

  • Ультрабрют. Головна особливість таких напоїв - повна відсутність цукру в складі.
  • Екстрабрют. Містять до 6 грамів цукру на один літр напою.
  • Брют. Солодші композиції, де міститься до 12 грамів цукру на літр.
  • Екстрасухое. Сахара тут від 12 до 30 грамів.
  • Сухе. Трохи схоже на екстрасухое вино. Показники вмісту цукру досягають 35 грамів.
  • Напівсухе. На смак воно ще солодше, бо містить 33-55 грамів цукру.
  • Напівсолодке. Найсолодше ігристе вино, в якому міститься до 50 грамів цукру.

Варто пам'ятати, що відсотковий вміст цукру визначає міцність напою. Чим більше цукру, тим міцніше буде алкоголь. Також підвищується і калорійність. Наприклад, калорійність білого сухого ігристого вина становить 60 кКал на 100 грамів, а напівсолодкого напою - 100 кКал на 100 грамів.

Нерідко класифікують ігристі вина за ступенем витримки. Напої, які відстоювалися 9-12 місяців, вважаються витриманими. До колекційним відносяться вина, які відстоювалися довше 2 років після закінчення шампанізації.

У нашому магазині Ви можете купити з доставкою ігристе вино Фраголіно, Просекко для вживання в чистому вигляді або приготування коктейлів за класичними рецептами. Завдяки прямим поставкам продукції безпосередньо від виробників вартість алкоголю у нас нижча, ніж у конкурентів. А регулярні акції та спеціальні пропозиції для оптових замовників дозволять купити ігристе вино за вигідною ціною.

filter-icoФільтр
sort-icoСортування

Підбір за параметрами (0)

Сортування: За замовчуванням
Відповідних товарів не знайдено.